Έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση στην ιστοσελίδα του PubMed

Το λογότυπο της ιστοσελίδας PubMed.
https://www.radboudumc.nl/en/news/2020/improved-search-pubmed

Το PubMed είναι ένας δωρεάν πόρος που υποστηρίζει την αναζήτηση και ανάκτηση βιοϊατρικής και επιστημονικής βιβλιογραφίας από κριτές διεθνούς φήμης με σκοπό τη βελτίωση της υγείας, τόσο παγκοσμίως όσο και προσωπικά.

Αυτή η βάση δεδομένων περιέχει περισσότερες από 30 εκατομμύρια παραπομπές και περιλήψεις βιοϊατρικής βιβλιογραφίας. Δεν περιλαμβάνει άρθρα περιοδικού πλήρους κειμένου. Ωστόσο, συχνά υπάρχουν σύνδεσμοι προς το πλήρες κείμενο όταν διατίθενται από άλλες πηγές, όπως ο ιστότοπος του εκδότη ή το PubMed Central (PMC). Το PubMed έγινε διαθέσιμο στο κοινό το 1996 και αναπτύχθηκε-συντηρείται από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (NCBI), την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ (NLM), και βρίσκεται στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει μια αναβάθμιση στην πλατφόρμα του PubMed την άνοιξη του επόμενου χρόνου. Ωστόσο, στο κοινό θα είναι για κάποιους μήνες ακόμα διαθέσιμες και οι δυο εκδοχές του.

Στις παρακάτω εικόνες απεικονίζονται οι αρχικές σελίδες που εμφανίζονται στην παλιά και νέα έκδοση του PubMed αντίστοιχα.

Παλιά εκδοχή της ιστοσελίδας PubMed.
https://paperpile.com/g/research-databases-healthcare/

 

Νέα εκδοχή της ιστοσελίδας PubMed.
https://www.nlm.nih.gov/pubs/techbull/nd19/nd19_pubmed_new.html

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν περιηγηθεί κάποιος σε αυτές τις ιστοσελίδες αναπόφευκτα συγκρίνει αυτές τις δυο εκδοχές. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα έκδοση. Αναφορικά κάποια από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η νέα αναβάθμιση είναι:

  1. η εύκολη πρόσβαση στην πλήρη λειτουργικότητα της βάσης δεδομένων και από το κινητό
  2. η προσθήκη ενός κουμπιού παραπομπής που σου δίνει άμεση πρόσβαση στην παραπομπή σε 4 διαφορετικές μορφές γλυτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο,
  3. η προσθήκη κουμπιού για τη κοινή χρήση  της βιβλιογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και
  4. κουμπί για την αντιγραφή του μόνιμου συνδέσμου.

 

Πηγή: https://www.nlm.nih.gov/bsd/pubmed.html


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετή Λύτα

Σπούδασα στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο τμήμα της Φαρμακευτικής. Το πάθος μου για την Επιστήμη και την Αρθρογραφία με οδήγησαν στο MaxMag.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;