Το CERN συναντά τις επιχειρήσεις

Το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται στη Γενεύη και Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ερευνά τα βασικά συστατικά της ύλης & το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες για επιταχυντές, ανιχνευτές και ανάλυση δεδομένων, χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά επιστημονικά όργανα στον κόσμο.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ως μέρος της προσπάθειάς του να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN, πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Knowledge Transfer Group, κλειστή εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ.

O κ. Giovanni Anelli, Head in CERN’s Knowledge Transfer Group, θα παρουσιάσει σε εταιρίες και ερευνητές του τεχνολογικού οικοσυστήματος τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο CERN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν την δυνατότητα:

  • να συνεργαστούν με το CERN για την επίλυση ανοιχτών τεχνολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει
  • να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα του CERN ώστε να δημιουργηθούν βάσεις για νέα προϊόντα / υπηρεσίες και νέες αγορές.

Θα πραγματοποιηθούν 2 Sessions, εκ των οποίων το Α αφορά κυρίως ερευνητές ενώ το Β start ups και νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες.

Ειδικότερα:

Session A: IdeaSquare & Attract Initiative, 10.30-13.30 (Εγγραφή εδώ )
Το Session A απευθύνεται σε Ερευνητές και Φοιτητές που βρίσκονται στο στάδιο της βασικής έρευνας καθώς και σε εν δυνάμει ή νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας αιχμής  σε συνεργασία με το CERN.

Περισσότερα για το Session A στα παρακάτω link:
– Ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ
– Πρόγραμμα εδώ

Session Β: CERN Knowledge Transfer Group, 14.00-17.00 (Εγγραφή εδώ)
Το Session B απευθύνεται σε:
– Επιχειρήσεις, Start-ups, Spin – offs, Spin outs
– Νέους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες
– Ερευνητές και Φορείς καινοτομίας
που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του CERN ή να συνεισφέρουν δικές τους καινοτομικές λύσεις στις μελλοντικές κατασκευές του μεγάλου ερευνητικού οργανισμού.

Περισσότερα για το Session Β στα παρακάτω link:
– Ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ
– Πρόγραμμα εδώ

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ηλιάνα Φασόλη

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;