3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας

SHARE

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας το προσεχές τριήμερο 12-14 Απριλίου, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης). Την Παρασκευή, το συνέδριο θα διεξαχθεί κατά τις ώρες 15.30 – 21.00 και
το Σαββατοκύριακο 10.00 – 21.00.

Φέτος θα έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε ως keynote speaker την διακεκριμένη καθηγήτρια Orly Shenker του Πανεπιστημίου του Ισραήλ, με την ομιλία της «Can there be minds without brains?», που θα εξετάσει αν η ιδέα των νόων χωρίς εγκέφαλο μπορεί να «συνυπάρξει» με τη σύγχρονη επιστήμη, συζητώντας την υπολογιστική θεωρία της νόησης (computationalism) και τον φυσικαλισμό (physicalism), ρεύματα σκέψης στη σύγχρονη νευροεπιστήμη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου προπτυχιακοί/ες ομιλητές/τριες κι ανεξάρτητοι/ες ερευνητές/τριες θα παρουσιάσουν 46 εισηγήσεις. Σε αυτή την ανοιχτή προπτυχιακή φιλοσοφική διοργάνωση διαφορετικές φιλοσοφικές παραδόσεις και ποικίλες φιλοσοφικές θεματικές προσεγγίσεις θα συναντηθούν και θα
συζητήσουν μεταξύ τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τρεις στρογγυλές τράπεζες. Η πρώτη αποτελείται από απόφοιτους πλέον, κι έχει τίτλο «Έχει “αξία” η Ιστορία; Σχετικισμός κι αξιολογικό περιεχόμενο στη Φιλοσοφία της Ιστορίας». Θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12.30. Θα μιλήσουν οι Μαρία Αθανασία Μπιτσαρά, Γιώργος Καραγιαννόπουλος και Γιώργος Μαντικός.

Την ίδια μέρα, στις 19.00 οργανώνεται η δεύτερη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Μπορεί η επιστήμη να είναι φεμινιστική;», με ομιλητές/τριες τους Δήμητρα Τζανάκη, Στάθη Ψύλλο και Μαρία Πουρνάρη.

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 19.00 θα διοργανωθεί η τρίτη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Γενετική μηχανική: Δυσ-γονική (και οριακές περιπτώσεις)». Θα μιλήσουν οι Κανάκης Λελεδάκης, Βασιλική Μολλάκη και Μαρία Χωριανοπούλου.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με ποικίλους φιλοσοφικούς τίτλους σε προσιτές τιμές.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Ο χώρος ενδείκνυται και για ΑμεΑ.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πανελλήνιο προπτυχιακό συνέδριο φιλοσοφίας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://unphilcon.weebly.com/ και τα κοινωνικά δίκτυα του συνεδρίου, Facebook, Instagram και Twitter: @unphilcon, καθώς και να απευθυνθείτε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στην ακόλουθη διεύθυνση επικοινωνίας: unphilcon2019@gmail.com.

Σας περιμένουμε!
Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Πανελλήνιου Προπτυχιακού Συνέδριου Φιλοσοφίας

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρχισυντάκτρια της στήλης Επιστήμη-Τεχνολογία, φοιτήτρια, βιβλιοφάγος, gamer, rocker καθώς και travel addict με άπειρη αγάπη περί τέχνης και τεχνολογίας.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG