Υβριστοφιλία: Η ψυχολογική διαταραχή και η έλξη από το αντίθετο φύλο

Με τον όρο υβριστοφιλία Περιγράφεται το ψυχολογικό σύνδρομο Που έλκει άντρες οι γυναίκες Με αποτέλεσμα Να έλκονται ερωτικά από ανθρώπους που έχουν διαπράξει εγκλήματα σοβαρά, Όπως βιασμούς, Φόνους, και γενικότερα κάθε μορφή εγκλήματος.Συνήθως τέτοια εγκληματίες είναι όμορφη αρρενωπή με ευφράδεια λόγου με ευφράδεια λόγου και ξέρουν πως να χειραγωγούν το εκάστοτε θύμα τους. Το άτομο που πάσχει από τέτοιου είδους διαταραχή θεοποιεί το αντικείμενο του πόθου του.

Η έλξη και η επιμονή για αλλαγή συμπεριφοράς του θύτη 

Τέτοια άτομα έλκονται από την σκοτεινή πλευρά του γοητευτικού εγκληματία ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει αυτήν την μυστηριώδη και σκοτεινή πλευρά που βλέπει μέσα από την οποία πιστεύει ότι θα καταφέρει να βγάλει κάτι καλό Με το σκεπτικό ότι μπορεί να τον αλλάξει. Τέτοιου είδους επιμονή συνήθως οδηγεί σε πιο δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια καθώς τέτοια άνθρωποι δεν αλλάζουν αλλά γίνονται ακόμα πιο χειριστική σε σημείο που φτάνει σε κακό ποιητικό στάδιο. Οι άνθρωποι που ερωτεύονται Τέτοια άτομα αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν την εκάστοτε Ένοχοι, δικαιολογούν τις πράξεις τους ακόμα και αν σε περίπτωση ο θύτης έχει βαριές κατηγορίες εις βάρος του.

Μορφές υβριστοφιλίας 

Advertisements
Ad 14

Το σύνδρομο αυτό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες σε ενεργητική και παθητική μορφή. Στην παθητική μορφή το άτομο δικαιολογεί τις πράξεις του εγκληματία θα στείλει ερωτικά γράμματα η λατρείας τα οποία θα δείχνουν πλήρη αφοσίωση στο θύτη.
Στην ενεργητική μορφή το άτομο θα είναι έτοιμο να συγκαλύψει το έγκλημα να πει ψέματα στο δικαστήριο, να μπερδέψει τις αρχές ρίχνοντας ευθύνες και υποψίες σε άλλα άτομα, η και ακόμα να γίνεις συνεργός προς το θύτη βρίσκοντας καινούργια θύματα.

Διαβάστε επίσης  Αυτοαντίληψη: η διαμόρφωση του εαυτού στην εφηβεία

Τι προκαλεί την υβριστοφιλια;

Οι ψυχολόγοι δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα τι προκαλεί αυτή τη συγκεκριμένη διαταραχή υπάρχουν όμως διάφορες εικασίες. Ο εκάστοτε εγκληματίας φαίνεται σαν Ήρωας στα μάτια των γυναικών με το σκεπτικό ότι έτσι αποδεικνύει την ικανότητα του ότι μπορεί να προστατεύσει μία γυναίκα. Αυτές οι γυναίκες μπορεί να πάσχουν από το σύνδρομο Μινχάουζεν σκεπτόμενές ότι μπορούν να αλλάξουν έναν δύο άντρα ακόμα κι αν αυτός είναι εγκληματίας. Στα μάτια αυτών των γυναικών φαντάζει σαν ένα μικρό παιδί νιώθοντας την επιθυμία να το προστατέψουν αλλά και να το φροντίσουν.Για κάθε τέτοια γυναίκα ο φυλακισμένος που έχουν θεοποιήσει στο μυαλό τους φαντάζει ο τέλειος φίλος, σύντροφος, εραστής μέχρι να βγει από την φυλακή και να κάνει κακό και στις ίδιες. Το πρόβλημα αυτής της διαταραχής είναι πολύ πιο μεγάλο πόσο πιστεύουμε και πολύ πιο περίπλοκο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα μήπως και βρεθεί κάποια θεραπεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Παλάτι Αιγών Διεθνής κριτική

Καταδίκη για το Παλάτι Αιγών: Διεθνής Κριτική στην Ελλάδα

Διεθνής Κριτική: Αμφισβητούνται οι Αποκαταστατικές Εργασίες στο Παλάτι των Αιγών/Βεργίνας

The Turkish Detective: Εγκλήματα με άρωμα… Κωνσταντινούπολης

Εγκλήματα στην ΠόληΗ σειρά The Turkish Detective είναι από εκείνες