Βιασύνη: Ένας παράγοντας που επηρεάζει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις

SHARE

βιασύνη

Είναι αυτή η βιασύνη όταν γνωρίζουμε κάποιον και θέλουμε να ξέρουμε, να βάλουμε ταμπέλες, να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Μόλις γνωρίζουμε κάποιον γενικά κάπως βιαζόμαστε, δεν δίνουμε χρόνο στην κατάσταση να εξελιχθεί, πιέζουμε, αγχωνόμαστε. Πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει στις σχέσεις μας;

Σε κάθε νέα γνωριμία όλοι έχουν τις δικές τους προσδοκίες. Έτσι, ο καθένας εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, περιμένει διαφορετικά πράγματα και δείχνει με το δικό του τρόπο το ενδιαφέρον του. Κάποιοι τείνουν να ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό και ένταση.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί είστε εξωστρεφείς άνθρωποι. Σας αρέσει να ζείτε τις στιγμές σας έντονα, δημιουργικά και να βάζετε πάθος στη ζωή σας. Λειτουργείτε με ένταση και θέλετε να αφιερώνετε χρόνο στις σχέσεις σας. Από την άλλη, αυτό ίσως να κρύβει και μια δόση ανασφάλειας. Δείχνοντας ενδιαφέρον, θέλοντας να περνάτε πολύ χρόνο με τον άλλον, να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον ίδιο, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε ποικιλοτρόπως να μάθετε αν το ενδιαφέρον του είναι αληθινό. Σκέφτεστε πως αν τον βάλετε στη ζωή σας, θα εξασφαλίσετε με κάποιους τρόπους ότι θα το κάνει και εκείνος. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει πάντα.

Η υπερβολική βιασύνη να ανταποδώσουμε μια χάρη είναι κι αυτό ένα είδος αχαριστίας. François de La Rochefoucauld

Με τη «βιασύνη»  δεν θα κερδίσετε τίποτα από αυτά που πιστεύετε. Εάν η γνωριμία οφείλεται σε καθαρό ενθουσιασμό, θα ήταν πολύ σημαντικό να τον εκδηλώνετε σε διαφορετικές καταστάσεις. Θα ήταν ωραίο όταν περνάτε χρόνο μαζί να δείχνετε ενδιαφέρον για την ημέρα του άλλου, για τις σκέψεις που κάνει και τους στόχους που θέτει.

Τέλος, θα μπορούσατε να κάνετε δραστηριότητες μαζί. Εάν όλος ο ενθουσιασμός και η βιασύνη συσσωρευτεί και εκδηλώνεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, θα δημιουργήσει πίεση, κυρίως σε εσάς. Όλες αυτές οι σκέψεις θα σας βάλουν σε μια διαδικασία να σκέφτεστε το επόμενο βήμα, να «ελέγχετε» αν η συμπεριφορά πληροί τον στόχο και τον σκοπό σας και έτσι δεν θα απολαύσετε την γνωριμία σας.

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εκ φύσεως άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, όταν όμως δεν λύνω τα προβλήματα των άλλων λατρεύω να ακούω μουσική ή να διαβάζω ή να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα. Πεπεισμένη πως οι θετικές επιστήμες αξίζουν μια καλύτερη θέση στο μάταιο τούτο κόσμο, παραθέτω αγαπημένο quote αντί επιλόγου: οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρεις τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ, Kant.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG