Σχέση και προβλήματα: Εντόπισε τα δείγματα και βρες έγκαιρα τις λύσεις

Πηγή εικόνας: https://media.wired.com

Κάθε σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα. Πολλές φορές τα βλέπουμε ή τα νιώθουμε, αλλά συχνά εθελοτυφλούμε και αναβάλλουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες τους, φοβούμενοι έναν επικείμενο χωρισμό. Θα ήταν πιο σωστό, ωστόσο, να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ασχολούμαστε με τη σχέση μας, κυρίως εάν τη θεωρούμε σοβαρή και με προοπτική μέλλοντος. Ας δούμε λοιπόν τα δείγματα των προβλημάτων και ας προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

Διαφορετικά ωράρια

Τα διαφορετικά ωράρια πολλές φορές οδηγούν τους συντρόφους σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Αυτό γίνεται χειρότερο όταν αυτή είναι μια ξαφνική αλλαγή και ιδιαίτερα όταν τα ωράρια είναι αντίστροφα. Όταν ο ένας θέλει να κοιμηθεί, ο άλλος ξυπνάει και κατά επέκταση όταν ο ένας θέλει να βγει, ο άλλος μόλις γυρνάει πτώμα από τη δουλειά. Συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει η κούραση και ο εγωισμός και υποτιμάμε την απομάκρυνση που σταδιακά θα μας συμβεί. Χρειάζεται αμοιβαία υποχώρηση  και κοινή προσπάθεια να κρατηθεί ένας μέσος όρος έτσι ώστε οι σύντροφοι να βρίσκονται, να τρώνε και να διασκεδάζουν μαζί.

Σεξ

Το σεξ αποτελεί σοβαρό κριτήριο για μια σχέση. Το σεξ είναι το στοιχείο που κάνει μια ανθρώπινη σχέση να γίνεται ερωτική και δύο φίλους να γίνονται ζευγάρι. Όταν το σεξ μειώνεται, οι άνθρωποι στη σχέση διανύουν κρίση. Το σεξ είναι ο καθρέφτης της κατάστασης στη σχέση. Το σεξ δεν είναι δεδομένη συμπεριφορά και αποτελεί μέσο για να είναι το ζευγάρι δεμένο, ικανοποιημένο και αποκλειστικά δεσμευμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόπος ομιλίας/επαφής

Όταν η επαφή με τον σύντροφο μας περιορίζεται στα καθημερινά θέματα, ενώ στην αρχή είχε πολλά σημεία επαφής, προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Η μαγεία χάνεται όταν μιλάμε μόνο για το τι θα φάμε και με ποιους θα βγούμε. Οι άνθρωποι ερωτεύονται στα σημεία τους. Η μαγεία της σχέσης είναι να μαθαίνουμε τον άλλον κάθε μέρα, να μοιραζόμαστε όνειρα, φόβους και σκέψεις…

Πολλές ώρες απομόνωσης στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο βρίσκεται στη ζωή του καθενός, αλλά όταν μπαίνει στις λίγες κοινές ώρες ενός ζευγαριού λειτουργεί ως “τρίτος” στη σχέση. Αρκεί να αναρωτηθούμε: Τι θα έκανε ένα ζευγάρι παλιότερα όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο; Θα έβγαινε, οι σύντροφοι θα μιλούσαν περισσότερο, θα έκαναν σεξ, θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Όταν λοιπόν παραγίνεται το κακό με το διαδίκτυο, το ίδιο το ζευγάρι θα πρέπει να “κλείνει” τα δεδομένα και να προστατεύει την ιδιωτικότητά του.

Διαχείριση του ελεύθερου χρόνου

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό του σύγχρονου ανθρώπου. Όσο μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους περνάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το μοίρασμα των εμπειριών τους και αυξάνονται όλα εκείνα που τους δένουν, σαν βιώματα, σαν εμπειρίες. Κοινά hobby, λοιπόν, κοινές εκδρομικές εξορμήσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Εικόνα/Εμφάνιση

Ερωτευόμαστε έναν άνθρωπο με μία συγκεκριμένη εμφάνιση (σώμα, χρώμα & στυλ μαλλιών, τύπο ντυσίματος κτλ.). Όταν η εμφάνιση αυτή αλλάζει σημαντικά, αλλάζουν και οι εντυπώσεις μας για αυτόν τον άνθρωπο. Η καθαριότητα και η προσωπική περιποίηση είναι ελκυστικά και ερωτεύσιμα στοιχεία. Δεν είναι το ίδιο ερωτεύσιμη μια προσεγμένη γυναίκα με φόρεμα, τακούνια και επιμελημένο μακιγιάζ και μαλλιά με την ίδια γυναίκα αφημένη, κουρασμένη με τη παλιά της φόρμα και παντόφλες. Δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, ούτε χρειάζεται κάποιος να μην αφήνεται ποτέ, αλλά να μη γίνονται υπερβολές. Το να αρέσουμε στον σύντροφό μας, είναι ίσως πιο σημαντικό από το να προσπαθούμε να αρέσουμε στους άλλους.

Τέλος, αυτό που ένα ζευγάρι πρέπει να κάνει προκειμένου να κρατήσει ζωντανή τη μαγεία της σχέσης του είναι να ανακαλεί όλα εκείνα που ερωτεύτηκαν στην αρχή, να κρατάει συχνή τη σεξουαλική επαφή, να εμπλουτίζει τη σχέση με κοινά ενδιαφέροντα και νέες κοινές δραστηριότητες. Να γελάνε μαζί και να ξαναγίνονται παιδιά!

ΠΗΓΕΣ:

https://www.huffpost.com/entry/sorry-your-relationship-is-broken_n_57030657e4b083f5c608af22

https://www.redbookmag.com/love-sex/relationships/g4444/how-to-fix-relationship-problems/

Videos:


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γκρέις Χατζίκου

H Γκρέις Χατζίκου είναι επικοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το CITY University του Λονδίνου. Iδιωτεύει στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχολογίας και του life & relationship coaching. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά . Δίνει διαλέξεις και σεμινάρια για θέματα life και relationship coaching σε ομάδες καθώς και σε εταιρίες. Αρθρογραφεί για θέματα ψυχικής υγείας και καθημερινότητας που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Τέλος, πρεσβεύει ότι με ενσυναίσθηση, σωστή κατάρτιση και ηθικά κριτήρια επαγγελματισμού, βοηθάει τον συμβουλευόμενο να βρει λύση στα όποια θέματα τον απασχολούν.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;