Πραγματικοί φίλοι: δε σου λένε τι να κάνεις αλλά τι να προσέξεις

φίλοι
Πηγή εικόνας: to vima.gr

Οι πραγματικοί φίλοι δε σου λένε τι να κάνεις αλλά τι να προσέξεις:

Σε όλη μας την ζωή ακούμε για δυνατές φιλίες που κράτησαν στο χρόνο άλλοι αναρωτιούνται και άλλοι δεν πιστεύουν πως υπάρχουν. Αυτούς που θα διαλέξεις εσύ να είναι οι φίλοι σου, τα αδέλφια που εσύ θα διαλέξεις να προχώρησες στην ζωή σου. Οι φίλοι μας είναι εκείνοι που  θα τους ανοίξουμε την καρδία μας και εκείνοι σε εμάς. Οι άνθρωποι αυτοί που δεν θα δυσανασχετούν σε ένα τηλεφώνημα μας για να ακούσουν τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες μας. Που δεν θα υπάρχουν μυστικά ούτε πισώπλατα μαχαιρώματα.

Οι φίλοι είναι η συγνώμη του Θεού  για κάποιους από τους συγγενείς μας:

Μια φράση κατά το ήμισυ σωστή. Όμως είναι έτσι ή ανάλογα με την φάση της ζωής μας αυτό αλλάζει; Αν σκεφτεί ο καθένας το τι είχε περάσει στη ζωή του η ζυγαριά δεν γέρνει μόνο από την μία μεριά.  Αν σε απογοητεύσουν οι φίλοι βρίσκεις καταφύγιο στους συγγενείς και αν σε απογοητευόσουν οι συγγενείς τρέχεις στους φίλους. Η ζυγαριά σταματάει στη μεριά των φίλων όταν θα συναντηθούμε με τους πραγματικούς φίλους μας σε αυτή τη ζωή. Ίσως να μην είναι από το σχολείο, ούτε το φροντιστήριο, ούτε από το στρατό αλλά σε κάποια άλλη στιγμή της ζωής μας.   Τραβάμε πολλά λαχεία ένα από αυτά είναι είναι οι φίλοι μας.

φίλοι
Πηγή εικόνας: pinterest

Οι φίλοι μου και οι “φίλοι” μου:

Θα καταλάβεις πως έχεις τους σωστούς ανθρώπους στο πλευρό σου όταν δεν θα προσπαθήσουν να σου χαϊδέψουν τα αυτιά αλλά ούτε θα σε καταδικάσουν. Όταν θα νιώσεις πως μιλώντας μαζί τους δεν σου κρύβουν πράγματα γι’ αυτούς όταν εσύ είσαι ανοιχτό βιβλίο. Όταν θα ακούσεις το “εγώ θα είμαι εδώ ότι χρειαστείς”, πόσο παρήγορο να ξέρεις πως στα ζόρια σου να έχεις έναν άνθρωπο να σε ακούσει και να σε κάνει να γελάσεις. Όταν δεν θα κοιτάνε το πορτοφόλι σου για να αποφασίσουν αν θα σε αποκαλούν φίλο τους. Οι φίλοι δεν προσπαθούν να σε μειώσουν αλλά να σε ενθαρρύνουν. Δεν απαιτούν να κάνεις αυτό που αυτοί θεωρούν σωστό μα σε συμβουλεύουν. Δεν καταδικάζουν τα θέλω σου και δεν σε ειρωνεύονται. Δεν σου λένε ψέματα μα την αλήθεια και ας σε προβληματίσει. Οι φίλοι μας είναι εκεί ακόμα και αν είναι μακριά μας. Το καταλαβαίνεις με τον τρόπο, τον τόνο της φωνής τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώρα Γεωργία

Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη μου για να εκφράζομαι στην παιδική μου ηλικία με έσπρωξε στο γράψιμο και το διάβασμα. Ταξιδεύω και ονειρεύομαι με τα βιβλία. Δημιουργώ με την γραφή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;