Όνειρο: εκεί που βρίσκεται η ουσία της ζωής

πηγή εικόνας: enallaktikidrasi.com
πηγή εικόνας: enallaktikidrasi.com

Εισαγωγικά

Το όνειρο καταλαμβάνει πολύ σημαντική θέση στη ζωή μας. Από τη γέννηση έως το θάνατο, κάθε άνθρωπος ξοδεύει μια με δύο ώρες την ημέρα για να ονειρεύεται. Χάρη στα όνειρα, οι πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας υποβάλλονται σε επεξεργασία και αφομοιώνονται από τον εγκέφαλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη δύναμη των ονείρων. Ωστόσο, αυτή η δύναμη δεν βρίσκεται μόνο στο επίπεδο της φαντασίας. Συνήθως οι άνθρωποι δεν κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα γιατί πιστεύουν πως δεν είναι πια στην κατάλληλη ηλικία ή δεν έχουν πλέον ελεύθερο χρόνο. Για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ονειρεύτηκαν έστω μια φορά στη ζωή τους να γίνουν αστροναύτες στην παιδική τους ηλικία. Αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός κατάφερε να φτάσει στο φεγγάρι.

Το όνειρο και ο ρόλος του στη ζωή μας

Γενικά, στα όνειρα βρίσκεται η εσωτερική δύναμη ενός ανθρώπου. Χωρίς αμφιβολία, κανένα άτομο δεν μπορεί να γίνει ευτυχισμένο χωρίς τα όνειρα στη ζωή του. Ωστόσο, οι άνθρωποι δημιουργούν εμπόδια στον εαυτό τους και δεν παλεύουν για τα όνειρά τους. Ακόμη και αν ζουν μια μονότονη ζωή όπου λείπει η δημιουργικότητα. Πράγματι, η δημιουργικότητα διευκολύνει τη δημιουργία ονείρων και επίσης την επίτευξη του περιεχομένου τους.

Η πραγματικότητα είναι πολύ αγχωτική, πολύ σκληρή και ως εκ τούτου ο άνθρωπος πρέπει να ονειρεύεται. Σήμερα, οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τη ζωή τους, τις υποχρεώσεις τους. Έχουν τόσο αρνητική άποψη για τον κόσμο, προσπαθούν να  ξεφύγουν, ονειρεύονται, επινοώντας έναν παράλληλο κόσμο που αντανακλά τις βαθύτερες επιθυμίες τους.

Μιλάμε όλο και περισσότερο για τα όνειρα, προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να ξεφύγουμε από την καθημερινή μας ζωή, τις συνήθειές μας, προσπαθούμε να ξεφύγουμε μέσω της σκέψης. Όταν ο άνθρωπος δραπετεύει από την πραγματικότητα, ξεχνά στιγμιαία τη ζωή του για να φανταστεί ένα άλλο, καλύτερο ή χειρότερο σύμφωνα με την κατάσταση του νου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράση – “αντίδραση”

Συνήθως, για να φτάσουμε στο όνειρο μας χρειάζεται δράση. Εάν ένα άτομο θέλει να αλλάξει τη ζωή του, θα πρέπει να βρει το θάρρος να αλλάξει την καθημερινή του ζωή. Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να ζήσει στο εξωτερικό, πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του, τη δουλειά του, τους συγγενείς του και να κάνει το μεγάλο βήμα για ένα καλύτερο μέλλον. Η δράση πρέπει να είναι το κίνητρο για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Όταν ένα άτομο επιθυμεί πραγματικά κάτι, πρέπει να κάνει τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα. Η δράση είναι πάντα μια κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη, τα συναισθήματά του, τη γνώση του για να φτάσει στους στόχους και στα όνειρα του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν όνειρα. Ωστόσο, η μειονότητα από αυτούς αναλαμβάνει δράση αφού χρειάζονται θέληση, θάρρος, επιθυμία και επίσης οικονομικά μέσα. Υπάρχουν μερικά όνειρα που είναι εξαιρετικά ακριβά και για αυτό το λόγο, δυστυχώς, παραμένουν απραγματοποίητα.

Επίλογος

Συμπερασματικά, ο άνθρωπος γεννήθηκε με τη δύναμη να αντιστέκεται σε όλες τις εύκολες ή δύσκολες καταστάσεις και έχει επίσης όλες τις ικανότητες να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Είναι απολύτως ικανός να αλλάξει τη ζωή του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του πραγματικότητα με το πιο ισχυρό όπλο, δηλαδή τη θέληση.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριλένα Γιαννακοπούλου

Κάνοντας τις σπουδές μου στην Γαλλική φιλολογία, με πάθος και δέος, χωρίς όμως να ξεχνάω την αγάπη μου για το γράψιμο ξεκίνησα σιγά σιγά να κάνω τα βήματα μου πάνω στην αρθρογραφία. Τώρα πια δε μπορώ να θυμηθώ πως ήμουν πριν απ' αυτό και δεν θα ήθελα να το σταματήσω ποτέ. Αν μη τι άλλο όλοι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας κι όταν γίνουν πραγματικότητα να μην τα αφήσουμε για τίποτα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;