Οδηγός επιβίωσης στα δύσκολα!

Οδηγός επιβίωσης στα δύσκολα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγάλες, Μπορεί να σου τύχει κάτι πολύ άσχημο και να νομίζεις ότι έφτασε κυριολεκτικά το τέλος του κόσμου. Επίσης, μπορεί να σου τύχει κάτι ασήμαντο και εσύ να θεωρείς ότι είναι το πιο τραγικό πράγμα που μπορεί να συμβεί! Στην πραγματικότητα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και στο τέλος που θα έχουν περάσει όλες οι άσχημες στιγμές, θα νιώσεις ευγνώμων που επιβίωσες από όλη αυτή την κατάσταση. Εσύ θα είσαι ο νικητής. Γιατί ανεξάρτητα από το τι συνέβη στη ζωή σου, ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό που τώρα σου φαίνεται βουνό, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι καλύτερο αργότερα.

Άλλαξε την ποιότητα της ζωής σου.

Η ποιότητα της ζωής σου μπορεί να καλυτερέψει ή να χειροτερέψει, όλα είναι στο χέρι μας. Ενώ μερικοί άνθρωποι αφήνουν την κατάθλιψη να κυβερνήσει στη ζωή τους, άλλοι αγωνίζονται για να τη διώξουν μακριά. Σύμφωνα με έρευνες πολλοί κατέστρεψαν τη ζωή τους από τις κακές συνήθειες, όπως το ποτό, το κάπνισμα και τα αντικαταθλιπτικά. Χρησιμοποιούν τις κακές συνήθειες για να ξεχάσουν τον πόνο τους, όμως σιγά σιγά  χωρίς να το καταλάβουν, καταστρέφουν τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επωφεληθείς από την αλλαγή που σου συνέβη και αν είναι άσχημη κατάσταση να τη μετατρέψεις σε θετική. Ότι δεν σου αρέσει, άλλαξε το!

Έχουμε πάρα πολλούς αρνητικούς ανθρώπους δίπλα μας, οι οποία μας «τρώνε» την ενέργεια, μπορούν να καταστρέψουν τα όνειρα μας, να μας χαλάσουν τη διάθεση, να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας και να μας κάνουν δυστυχισμένους.Απομάκρυνε αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή σου. Μια δραστική αλλαγή που σου φαίνεται στην αρχή φριχτή, μπορεί εντέλει να σε βοηθήσει και να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο. Αν, για παράδειγμα, πρέπει να πας σε άλλη πόλη, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι νέους ανθρώπους γύρω σου ή μία καλύτερη δουλειά. Αν χώρισες πρόσφατα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι γλίτωσες τα χειρότερα. Αγκάλιασε οποιαδήποτε αλλαγή και  να βλέπεις πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα και αν τα πράγματα είναι περίπλοκα. Η θετική στάση είναι η καλύτερη λύση για όλα σου τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή μας είναι γεμάτη αλλαγές, έτσι όσο πιο γρήγορα τις αγκαλιάσεις, τόσο πιο εύκολα θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Σταμάτα λοιπόν να κάνεις υποθέσεις και να πλάθεις φανταστικές καταστάσεις με το μυαλό σου και αντί να ψάχνεις τα μειονεκτήματα, συγκεντρώσου στα πλεονεκτήματα.

Τα προβλήματα είναι πιο εύκολο να ξεπεραστούν αν πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Και όπως δήλωσε George Bernard Shaw: «Η πρόοδος είναι αδύνατη χωρίς αλλαγή και εκείνοι που δεν μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.»


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρια Γεωργαλη

Είμαι πτυχιούχος Φιλοσοφικής σχολής με κατεύθυνση τα παιδαγωγικά και την ψυχολογία. Επιπλέον έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ειδικής αγωγής και σχολικής συμβουλευτικής. Ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών ιστοριών. Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ταινίες και να διαβάζω βιβλία. Επόμενος στόχος μου είναι μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή. Το email μου ειναι: maraki.geo@hotmail.com

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;