Νέα χρονιά σημαίνει νέοι στόχοι

στόχοι
https://www.soapqueen.com/tag/goals/

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα και δημιουργικά ξεκινήματα! Μετά από μία περίοδο ξεκούρασης, ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και απολογισμού επιστρέφουμε και πάλι στην πραγματικότητα ελπίζοντας ότι η καινούρια χρονιά θα ξεκινήσει πιο θετικά και δυναμικά και ότι θα βρούμε το κίνητρο έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε φέτος όσα δεν προλάβαμε την προηγούμενη χρονιά.

Συνήθως οι πιο κοινοί στόχοι που θέτουμε στην αρχή κάθε έτους αφορούν το να αδυνατίσουμε, το να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, το να κόψουμε το τσιγάρο, το να ρυθμίσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις ή το να βρούμε την αληθινή αγάπη. Ωστόσο, μετά από λίγους μήνες οι περισσότεροι ξεχνάμε εντελώς τους στόχους που θέσαμε και ίσως να κατηγορούμε τους εαυτούς μας που για άλλη μία χρονιά δεν καταφέραμε τίποτα απ’ αυτά που είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί θέτουμε λάθος στόχους; Μήπως γιατί κάποιοι στόχοι δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικοί; Ή μήπως γιατί οι στόχοι ξεπερνούν τις δυνατότητές μας; Στην ουσία αυτό που καταφέρνουμε είναι να πιεζόμαστε ψυχολογικά, καθώς βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να σκεφτεί ότι τη νέα χρονιά «πρέπει» να κάνω αυτό ή «απαγορεύεται» να κάνω το άλλο. Τελικά το μόνο που μένει είναι η απογοήτευση.

Για να πετύχουμε, λοιπόν τους στόχους μας αυτή τη χρονιά καλό θα ήταν να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε, τι ακριβώς ζητάμε και φυσικά να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας αρχικά να θέσουμε συγκεκριμένους και υλοποιήσιμους στόχους. Μπορούμε να τους ιεραρχήσουμε από τον πιο σημαντικό στον λιγότερο σημαντικό και να δημιουργήσουμε ένα πλάνο, έτσι ώστε να ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Επίσης,είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που επιτυγχάνεται κάποιος από τους στόχους μας. Εννοείται πως η επιβράβευση δεν αναφέρεται απαραίτητα σε υλική ανταμοιβή, αλλά σε οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η επιμονή και κυρίως το να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρει ακόμη κι αν συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες. Αρκεί να μην μένουμε στάσιμοι. Ακόμη κι ένα μικρό βήμα κάθε φορά θα μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους μας.

 • Φέτος οι δικοί μου στόχοι για τη νέα χρονιά αποφάσισα να είναι λίγο διαφορετικοί. Το 2019, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε:
 • Να είμαστε πιο αισιόδοξοι και να απολαμβάνουμε τις μικρές, καθημερινές στιγμές
 • Να προσέχουμε τον εαυτό μας
 • Να αγαπάμε και να το δείχνουμε
 • Να προσφέρουμε σε όποιον το έχει ανάγκη
 • Να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Κανείς δεν είναι τέλειος
 • Να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και να μην σκεφτόμαστε μόνο αυτά που μας λείπουν
 • Να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα
 • Να είμαστε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί
 • Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
 • Καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα. Ψυχική και σωματική.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Τζαλαβάρα

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάνω τη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του East London. Παρακολουθώ συχνά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;