Mel Robbins: ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Mel Robbins
Πηγή εικόνας: https://www.localdvm.com/community/mel-robbins-show/

Η Mel Robbins, στο βιβλίο της προσπαθεί να μας πείσει πως 5 δευτερόλεπτα αρκούν. Αυτός είναι ο δικός της κανόνας. Εμείς γιατί δεν τα καταφέραμε τόσο γρήγορα; Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας είχαμε ανθρώπους δίπλα μας που μας προέτρεπαν να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Οι γονείς μας, οι δάσκαλοι μας, οι φίλοι μας, ο σύντροφος μας, είναι τα στηρίγματά μας για όλες εκείνες τις στιγμές  που αισθανόμαστε αδύναμοι. Ωστόσο, αποτελεί κοινή παραδοχή πως η λύση όλων των προβλημάτων βρίσκεται σε εμάς. Κάνοντας μια ενδοσκόπηση θα εντοπίσουμε τα κρυμμένα μυστικά που αποτελούν το κλειδί για να εκτοξεύσουμε την καθημερινότητά μας. Από τα πιο απλά έως και τα πιο σύνθετα θέματα, ο εαυτός έχει τη δύναμη και τα  ψυχικά αποθέματα να ταχθεί ενάντια σε  όλα όσα ”μας κλείνουν το δρόμο προς την ευτυχία”.

Η Mel Robbins και ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων: 

Αξιοποιώντας  την επιστήμη των «συνηθειών», συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins μας εξηγεί τη δύναμη που έχει μια «στιγμή ώθησης».Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων, άλλαξε ριζικά τη ζωή της , θεραπεύοντας την από το άγχος και τις κρίσεις πανικού. Στη συνέχεια, η ίδια έχοντας αντιληφθεί τη σημασία του αυτού του φαινομενικά απλού κανόνας, αποφάσισε να τον διαδώσει. Στη προσπάθεια της να βοηθήσει τους γύρω της κατάφερε να γίνει διάσημη. Πλέον η ίδια  έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα ομιλιών σε όλον τον κόσμο. Άλλωστε, στην Mel Robbins  καταφεύγουν κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, που ενδιαφέρονται να διαφοροποιήσουν και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων τους στη λήψη αποφάσεων. Το απλό εργαλείο που επιστρατεύει δεν είναι άλλο από τον Χρόνο.

Διαβάστε επίσης  Τζόγος και Ψυχολογία: Όταν το παιχνίδι γίνεται εξάρτηση

Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις… είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι αρκούν 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτό-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Πάψεις να ανησυχείς.
  • Αισθανθείς  πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ομιλία της Mel Robbins στο TEDx. Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμα  στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο αξιοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση στην επίτευξη στόχων. Σύμφωνα με την  Mel Robbins, στο βιβλίο της «Ο Κανόνας των 5 Δευτερολέπτων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα δύο είναι τα βασικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Πρώτον, δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο να ενθαρρύνουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Και δεύτερον, δεν δρούμε με τη σωστή ταχύτητα.

Advertisements
Ad 14

 «Μεταμόρφωσα το μυαλό μου χρησιμοποιώντας τον Κανόνα είμαι πιο ευτυχισμένη και πιο αισιόδοξη από ποτέ. Το μυαλό μου δουλεύει για μένα και όχι εναντίον μου».

Η Mel Robbins, μας προσφέρει έναν πρακτικό οδηγό για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την  αναβλητικότητά μας. Όταν λοιπόν είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε με ένα ζήτημα το οποίο μας κινεί το ενδιαφέρον αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα. Το χρονικό πλαίσιο είναι τα 5 δευτερόλεπτα. Αν το μεταθέσουμε για άλλη στιγμή ο εγκέφαλος μας  εμφανίζει την τάση της αναβλητικότητας. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να μας εντυπωθεί πως ο κανόνας είναι τόσο περιοριστικός. Σταδιακά, χρησιμοποιώντας τον με το σωστό τρόπο θα μυηθούμε στην ιδέα, τόσο ώστε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αναπόσπαστη συνήθεια. Όταν αρχίσουμε να τον αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό θα ορίσουμε εμείς οι ίδιοι τα χρονικά πλαίσια που μας εξυπηρετούν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Με τον καιρό, τα περίφημα  5 δευτερόλεπτα μπορούν να γίνουν 5 λεπτά, 5 ώρες ή 5 ημέρες. Όσο χρειαστεί για να φέρουμε εις πέρας το εγχείρημα που έχουμε κατά νου.

Διαβάστε επίσης  Λέξεις: Η δύναμη που περιέχουν

Πηγές:

  • https://www.characters.gr/site/gr/blog/2019/Articles/brain-five-seconds.el (Τελευταία πρόσβαση: 25/8/2020 , 14:02)
  • https://thriveglobal.gr/arthra/pos-5-deyterolepta-mporoyn-na-exaleipsoyn-tin-anavlitikotita/  (Τελευταία πρόσβαση: 25/8/2020 , 14:04)

Εκ φύσεως άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, λατρεύω να ακούω μουσική ή να διαβάζω ή να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα. Αγαπημένη ρήση: οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται με τρεις τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ, Kant.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,