Η σημαντικότητα του να θέτουμε στόχους

θέτουμε στόχους
Πηγή εικόνας: inc.com

Είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους στη ζωή μας. Μέσα από αυτούς παίρνουμε κίνητρα ώστε να προσπαθήσουμε για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Μειώνεται το αίσθημα του φόβου και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση. Τι κάνει τους στόχους τόσο σημαντικούς λοιπόν;

Είναι σημαντικοί οι στόχοι;

Οι στόχοι είναι σημαντικοί με την έννοια του ότι σε κατευθύνουν στη ζωή. Είναι προτιμότερο να έχεις έναν απλό, ή όχι και τόσο σημαντικό στόχο, παρά να μην έχεις στόχους καθόλου.

Το να έχεις στόχους είναι σαν να έχεις έναν χάρτη. Ξέρεις ποιος είναι ο προορισμός και αυτό σου δίνει θέρμη, κίνητρα, περισσότερη ενέργεια και έναν λόγο να σηκωθείς το πρωί. Γίνεσαι πιο ζωντανός.

Εσύ έχεις στόχους; και δεν εννοώ ευχές!

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι μία ευχή. Είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνει προσπάθεια με όλες σου τις δυνάμεις και ενέργεια ώστε να το πετύχεις.

Ένας στόχος δε χρειάζεται να είναι μεγάλος και τρανός. Δεν είναι όλοι αυτοί που θέλουν να πετύχουν τεράστιους στόχους, σε μία γενική κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με απλά επιτεύγματα και αυτό είναι εντάξει. Θέλουν μια άνετη, χαρούμενη και υγιή ζωή και αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

Το να θέτεις έναν στόχο, δε σημαίνει απαραίτητα να μοχθείς για κάτι μεγαλοπρεπές, οι απλοί στόχοι δεν είναι λιγότερο σημαντικοί από τους μεγάλους.

Μόνο ένα συγκεκριμένο ποσοστό του πληθυσμού ενδιαφέρεται πραγματικά για πολύ υψηλούς στόχους και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα ώστε να τα καταφέρουν.

Ο στόχος σου μπορεί να ήταν να γίνεις εκατομμυριούχος, να δημιουργήσεις τη δική σου αλυσίδα καταστημάτων ή να γίνεις ένας διάσημος ηθοποιός ή τραγουδιστής. Ωστόσο, οι περισσότεροι στόχοι δεν είναι τέτοιας κλίμακας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιο καθημερινοί.

Οι περισσότεροι στόχοι περιλαμβάνουν: 

  • Εύρεση μίας εργασίας
  • Αγορά ενός καινούριου laptop
  • Χρόνος για διαλογισμό καθημερινώς
  • Αγορά ενός καινούριου ψυγείου
  • Εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας
  • Ένταξη (περισσότερης) σωματικής άσκησης στην καθημερινότητα
  • Περισσότερος χρόνος για ενασχόληση με παιδιά / κατοικίδια

Αυτοί, και άλλοι παρόμοιοι, είναι σημαντικοί στόχοι που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι να καταφέρουν. Αυτά είναι τα πολύ απλά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή. Φυσικά, μπορεί να έχεις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες βλέψεις και αυτό είναι απολύτως εντάξει!

θέτουμε στόχους
Πηγή: udemy.com

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ;

Οι στόχοι ορίζουν μία κατεύθυνση

Όταν έχεις μία κατεύθυνση, υπάρχει λιγότερο στρες και παίδεμα στη ζωή σου, επειδή γνωρίζεις που θέλεις να πας. Είναι σαν να έχεις έναν χάρτη που σε κατευθύνει. Δεν ξοδεύεις χρόνο κάνοντας κύκλους και φτάνοντας πουθενά.

Οι στόχοι σε κινητοποιούν και κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα

Όταν έχεις έναν στόχο, νιώθεις ότι κινείσαι προς έναν προορισμό που είναι σημαντικός για εσένα και αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο ευτυχισμένο, πιο ασφαλή, πιο δυνατό και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι στόχοι σε βοηθούν να εστιάσεις

Προσπαθώντας να επιτύχεις έναν στόχο, εστιάζεις την προσοχή σου σε έναν συγκεκριμένο σκοπό και δεν ξοδεύεις τον χρόνο και την ενέργειά σου σε οτιδήποτε προκύπτει στον δρόμο σου.

Το να θέτεις έναν στόχο είναι σαν να έχεις έναν ταξιδιωτικό οδηγό

Όπως τα αεροπλάνα και τα καράβια έχουν μία συγκεκριμένη διαδρομή να ακολουθήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους, έτσι λειτουργούν και οι στόχοι. Ο αέρας και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν τη διαδρομή του αεροπλάνου ή του καραβιού, ωστόσο όταν ξέρουν ο πιλότος και ο καπετάνιος τον προορισμό τους προσαρμόζονται και ανάλογα.

Με έναν σαφή στόχο, ξέρεις ακριβώς που θέλεις να φτάσεις και πάντα μπορείς να διορθώσεις την πορεία σου αν απομακρύνεσαι από αυτόν.

Η επίτευξη στόχων δημιουργεί ελπίδα και αυτοπεποίθηση

Αισθάνεσαι ελπίδα, εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση όταν θέτεις έναν στόχο και δουλεύεις για την επίτευξή του. Είναι σαν να ανάβεις έναν φακό που δίνει φως στο μονοπάτι σου και με τη βοήθειά του κόβεις δρόμο αντί να κάνεις κύκλους.

Τώρα που ξέρεις γιατί είναι σημαντικό να θέτεις στόχους και να δουλεύεις για την επίτευξή τους, ξεκίνα να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή που σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Διασκέδασέ το και εμπιστεύσου τη διαδικασία!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Τσακίρη

Hallo! Είμαι ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κλινική Νευροψυχολογία. Αγαπημένο μου ''πρόσωπο΄΄ η Αμελή - συνοδοιπόρος στα εύκολα και υποστηρικτής στα δύσκολα. Όχι, δεν είναι άνθρωπος. Είναι το σκυλάκι μου. Ο Τίτος Πατρίκιος, η Κική Δημουλά, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο August Strindberg και ο Boris Vian είναι μερικοί από τους αγαπημένους μου συγγραφείς- ποιητές.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;