Έρωτας VS Σεξ: Μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο;

Ένα ερώτημα που όλους κατά καιρούς μας κάνει να αναρωτιόμαστε, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε φάση απογοήτευσης ή αναζήτησης, είναι το τι είναι καλύτερο για εμάς. Όλοι έχουμε βάλει σε μια ζυγαριά, τα θετικά του να είσαι με τον σύντροφο σου και να απολαμβάνεις τον έρωτα, με τον ρομαντικό τρόπο πάντα, αλλά και τα θετικά του να ζήσεις όλη αυτή την ένταση που σου προσφέρει το sex είτε είσαι με τον σύντροφο που έχεις αποφασίσει να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου είτε από μία περιστασιακή σχέση.

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν πραγματοποίησαν μια σειρά από μελέτες, προκειμένου να εξερευνήσουν όλα τα πιθανά κίνητρα πίσω από τη σεξουαλική επαφή. Στην πρώτη μελέτη, ζήτησαν από 444 άντρες και γυναίκες ηλικίας 17-52 ετών να παραθέσουν όλους τους πιθανούς λόγους που οι ίδιοι ή άτομα που γνωρίζουν έχουν κάνει σεξ στο παρελθόν.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν όλες τις απαντήσεις, ομαδοποίησαν όσες ήταν ίδιες και κατέληξαν σε μια λίστα με 237 διαφορετικούς λόγους! Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι η τεκνοποίηση και η απόλαυση είναι οι δύο προφανείς απαντήσεις, όμως δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των ανθρώπινων επιθυμιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δεύτερη μελέτη, 1.549 φοιτητές κολεγίου πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους 237 λόγους και τους ζητήθηκε να «ταιριάξουν» κάθε σεξουαλική επαφή που είχαν στο παρελθόν με κάποιον από αυτούς.

Αρχικά, όσον αφορά αυτούς που ζήτησαν απλά να κάνουν έρωτα με τον σύντροφο τους, απορρίπτοντας το περιστασιακό, αλλά έντονο sex, οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως αν βρεις την «αδερφή ψυχή» σου μάλλον θα καταστρέψεις την ερωτική σου ζωή. Επιπλέον, σύμφωνα με ευρήματα νέας έρευνας, απέδειξαν πως οι άνθρωποι που περιμένουν και θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό είναι και θα παραμείνουν δυστυχισμένοι όσον αφορά το σεξ.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στις «αδερφές ψυχές» προσπαθούν κατά την διάρκεια της ζωής τους να εντοπίσουν το «τέλειο ταίρι» και όταν το εντοπίζουν δεν προσπαθούν όσο θα έπρεπε. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι δεν πιστεύουν στις «αδερφές ψυχές» προσπαθούν πολύ περισσότερο για να κερδίσουν και να κρατήσουν εν τέλει το ταίρι τους στη ζωή τους. Ενώ, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο τόνισε πως τα άτομα αυτά έχουν καλή σεξουαλική ζωή μόνο στο μήνα του μέλιτος.

Από την άλλη μεριά, όσοι σύντροφοι ήταν θετικοί στο να ζήσουν τη στιγμή, προτιμώντας το περιστασιακό έντονο sex, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ήταν πιο θερμοί μεταξύ τους. Αυτό συνέβη γιατί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο οι νέοι σε διάφορες χώρες του κόσμου απελευθερώνονται σε αυτό το κομμάτι και απλά θέλουν να ζήσουν την ένταση της στιγμής. Καθώς δεν είναι και λίγες οι φορές, που αρκετά ζευγάρια χωρίζουν ή απατούν για το λόγο του ότι το sex με τον σύντροφο τους δεν είναι ¨άγριο”, όπως θα ήθελαν κάποιες φορές.

Ίσως, να φταίει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, που έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας, παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς συμπεριφερόμαστε όχι μόνο σε μία σχέση, αλλά και σαν οντότητες. Με άλλα λόγια, φαίνεται να μην προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τον σύντροφο μας ή να μην το ζητάμε και οι ίδιοι, εξαιτίας των κοινωνικών ταμπού και της νοοτροπίας. Αντίθετα, μοιάζει να έχουμε βρει το “αποκούμπι” μας ή κάποιον που νομίζουμε ότι μας ταιριάζει και το σεξ να το αφήνουμε σε όχι απλά δεύτερη, αλλά τελευταία μοίρα.

Οι απαντήσεις του δείγματος των ερευνών

Το σεξ είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστικό στις αρχές της γνωριμίας, ιδιαιτέρως σε περίπτωση που θεωρεί κάποιος ότι βρήκε κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο. Όταν φτάνεις στο σημείο να μοιραστείς το σώμα σου με κάποιον, τα βλέμματά σας κατά τη διάρκεια της πιο έντονης στιγμής, δεν είναι αίσθηση. Είναι η πραγματικότητα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστήμιου του Στανφορντ, ακόμη και το “άγριο” σεξ είναι καλύτερο όταν έχεις μόνιμο σύντροφο. Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι απαραίτητο. Καλώς ή κακώς το άγριο σεξ αποτελεί την πιο συχνή φαντασίωση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών, γι’ αυτό και οι απαντήσεις τους δεν διέφεραν και πολύ και στο κομμάτι του έρωτα, αλλά και του sex.

Ας δούμε παρακάτω τις απαντήσεις:

 Γυναίκες 

1: Ένιωσα έλξη για το άτομο

2: Ήθελα την σωματική απόλαυση

3: Επειδή είναι ωραίο

4: Ήθελα να δείξω την αφοσίωση μου στο σύντροφο μου

5: Ήθελα να δείξω την αγάπη μου στο σύντροφο μου

6: Ήμουν σεξουαλικά καταπιεσμένη και ήθελα να «απελευθερωθώ»

7: Είχα ορμές

8: Επειδή είναι διασκεδαστικό

9: Συνειδητοποίησα πως είμαι ερωτευμένη

10: Παρασύρθηκα από την ένταση της στιγμής

Άντρες

1: Μου άρεσε η γυναίκα

2: Επειδή είναι ωραίο

3: Ήθελα την σωματική ικανοποίηση

4: Επειδή είναι διασκεδαστικό

5: Ήθελα να δείξω την αφοσίωση μου

6: Ήμουν σεξουαλικά καταπιεσμένος και ήθελα να «απελευθερωθώ»

7: Είχα ορμές

8: Ήθελα να δείξω την αγάπη μου στη σύντροφο μου

9: Ήθελα οργασμό

10: Ήθελα να ικανοποιήσω την σύντροφο μου

Αν και οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν μικρές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έβαλαν πιο ψηλά στη λίστα λόγους που σχετίζονταν με τα συναισθήματα και την τρυφερότητα. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν αποζητούσαν και πιο έντονες απολαύσεις.

Μήπως, λοιπόν, πρέπει να περάσουμε και από το στάδιο του περιστασιακού και έντονου sex, αλλά και από το στάδιο του αγνού, γεμάτου συναισθήματα έρωτα και να αφεθούμε, μέχρι να καταλήξουμε στο τι μας ταιριάζει καλύτερα; Μήπως στην τωρινή ή στην επερχόμενη σχέση μας, θα έπρεπε να είμαστε με τον σύντροφο μας και ρομαντικοί, αλλά και εραστές; Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή:

info: anthropology.com, springer.com, simonandschuster.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λένα Μπίρμπα

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;