Ελπίδα: η εσωτερική δύναμη του ψυχισμού μας

 

Πηγή εικόνας: www.smallbizdaily.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η “ανατομία” της ελπίδας:

Η ελπίδα είναι η σκέψη, η αίσθηση ότι κάτι καλό πρόκειται να έρθει. Μπορεί να είναι δύσκολο να «κρατηθούμε» από αυτή τη σκέψη. Η ελπίδα είναι ένας τρόπος να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε, να λειτουργούμε. Αυτό κατ’ επέκταση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Η ελπίδα είναι η κινητήρια δύναμη, η οποία στηρίζεται στην αίσθηση της επιτυχίας και στον σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων. Οι στόχοι άλλωστε αποτελούν την πυξίδα δίνοντάς σου την  κατεύθυνση για να δράσεις ανάλογα.

Οι ειδικοί που έχουν μελετήσει πάνω στην έννοια της ελπίδας υποστηρίζουν ότι καθώς η ελπίδα μπορεί να βοηθήσει ώστε να κατευνάσει κάποια συναισθήματα που σας καταβάλλουν, ουσιαστικά δεν είναι αρνητικότητα. Η ελπίδα είναι μία αίσθηση πολύ ρεαλιστική.

Πώς θα αποκτήσεις την ελπίδα:

Αρχικά, πρέπει να φτιάξεις το πλάνο της σκέψης σου που αποτελεί ταυτόχρονα το σχέδιο δράσης για να πετύχεις τους στόχους σου και μαζί με αυτό πρέπει να εφοδιαστείς με θετική σκέψη σχετικά με τους τρόπους που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου.
Σίγουρα μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις τα εμπόδια θα είναι πολλά, ωστόσο όμως οφείλεις να κάνεις κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τα ξεπεράσεις, σκεπτόμενος-η πως το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο από το παρόν και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κανείς εκεί που θέλει, αρκεί να αφιερώσει χρόνο για να τους ανακαλύψεις, η ελπίδα όμως θα είναι πάντα μαζί του.

Τι κάνεις όταν χάνεται η ελπίδα σου:

Κάποιες φορές είναι αλήθεια, απογοητευόμαστε και παραγκωνίζουμε τους στόχους μας έχοντας άσχημο ψυχολογικό υπόβαθρο.

1. Απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις

Πολλές φορές σκέφτεσαι αρνητικά για ένα γεγονός με αποτέλεσμα να χάνεται η ελπίδα και η αισιοδοξία σου. Απόφυγε, λοιπόν, τις δυσλειτουργικές σκέψεις και προσπάθησε να δεις τα γεγονότα με ρεαλιστική ματιά. Ακόμη κι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, να θυμάσαι ότι τα προβλήματα είναι για να λύνονται.

2. Μοιράσου με άλλους τις ανησυχίες σου:

Αν κάτι σε απασχολεί, φρόντισε να το μοιραστείς με ανθρώπους που αγαπάς και νιώθεις εμπιστοσύνη. Σίγουρα μια τέτοια συζήτηση θα σε κάνει να νιώθεις ανακούφιση και να αποκτήσεις την αισιοδοξία σου.

3. Ζήσε το παρόν:

Συχνά, το μυαλό προβάλλει μια φανταστική μελλοντική κατάσταση που σου δημιουργεί φόβο. Προσπάθησε να αναγνωρίσεις τι σε απειλεί στην παρούσα φάση και αν δε υπάρχει κάτι απλά σταμάτα να ανησυχείς και να φοβάσαι. Άλλωστε δε ζεις στο μέλλον, ζεις στο παρόν, μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου:

Αξιολόγησε τον προγραμματισμό σου. Μπορείς να επαναπροσδιορίσεις το πρόγραμμα σου σε περίπτωση που βλέπεις ότι δεν σου ταιριάζει. Μπορείς επίσης να κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να είναι πιο λειτουργικό και έτσι να μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επίσης, αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι να επιτυχείς έναν στόχο που έχεις βάλει, απλά άλλαξε τον.

 

Η ελπίδα σημαίνει επιτυχία και ευτυχία.

Οι άνθρωποι που έχουν ελπίδα πορεύονται κυνηγώντας τους στόχους τους και είναι αισιόδοξοι για την επίτευξη τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριλένα Γιαννακοπούλου

Κάνοντας τις σπουδές μου στην Γαλλική φιλολογία, με πάθος και δέος, χωρίς όμως να ξεχνάω την αγάπη μου για το γράψιμο ξεκίνησα σιγά σιγά να κάνω τα βήματα μου πάνω στην αρθρογραφία. Τώρα πια δε μπορώ να θυμηθώ πως ήμουν πριν απ' αυτό και δεν θα ήθελα να το σταματήσω ποτέ. Αν μη τι άλλο όλοι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας κι όταν γίνουν πραγματικότητα να μην τα αφήσουμε για τίποτα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;