Δώρο για σένα: παρατήρηση και ανακάλυψη του εαυτού μας

πηγή εικόνας: https://gr.pinterest.com/pin/84583299221392110/

Θα μπορούσες να γίνεις ο ψυχολόγος του εαυτού σού; Το έχεις σκεφτεί πότε; Κάνε κάτι για εσένα να ανακαλύψεις  τον εαυτό σου μέσα από της ζωή που ξέχασες. Όλα αυτά που άφησες πίσω περνώντας  τα χρόνια. Μπορείς να ζωντανέψεις ότι έχει ξεθωριάσει. Να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξετυλίξεις το κουβάρι της ζωής σου που πιστεύεις δεν θυμάσαι.

εσένα
πηγή: weebly

Γίνε ο ψυχολόγος του εαυτού σου: πως μπορείς να βοηθήσεις εσένα

  • Κράτα ημερολόγιο: κατέγραφε κάθε μέρα τι κάνεις. Γράψε τι συναισθήματα που σου προκάλεσαν τα γεγονότα της ημέρας. Στο τέλος βάλε μια φατσούλα emotion  για να δείξεις πως ήταν η μέρα σου ευχάριστα, λυπημένα, προβληματισμένα κτλ.
  • Δώσε στον εαυτό σου δέκα λεπτά την ημέρα να κάνεις διαλογισμό. Δώσε δυο βδομάδες και θα δεις πως κάτι θα αρχίζει να αλλάζει για εσένα. Πρέπει να αρχίσεις να εξασκείς την αναπνοή σου.
  • Πρέπει να σε παρατηρείς, μέσα από εσένα θα βρεις την άκρη του νήματος. Αν κάτι σε νευριάσει, σε θυμώσει προσπάθησε να σκεφτείς πότε ξανά είχες αισθανθεί έτσι.
  • Να μιλάς, δύσκολο πολλές φορές μα αποτελεσματικό. Όσο μπορούμε να εκφράσουμε αυτά που μας ενοχλούν τόσο καλύτερα θα ήμαστε.
  • Μίλησε, τεκμηρίωσε,  θύμησε και πες αυτό που αισθάνεσαι.
  • Γυμνάσου για εσένα, το μυαλό σου την διάθεσή σου.
  • Κάνε ευχάριστα πράγματα για εσένα, χαμογέλασε, αυτοσαρκάσου.

Τεχνικές χαλάρωσης:

  • Μια τεχνική  ιδανική για να σας πιάσει ο ύπνος ή για να αδειάσετε το μυαλό σας. Και αυτή η τεχνική είναι πολύ απλή. Πάρτε θέση καθιστή ή ξαπλωμένη. Κλείστε τα μάτια και εστίασε στην αναπνοή σου. Προσπαθήστε να έχετε την προσοχή σας στις αναπνοές και να μην σας επηρεάζουν οι εξωτερικοί ήχοι. https://www.youtube.com/watch?v=2hpOcZ9NjBg
  • Τεχνική χαλάρωσης για το μυϊκό μας σύστημα. Αυτές οι τεχνικές έχουν ως βάση τις αναπνοές. Σ’ αυτήν την τεχνική επικεντρωνόμαστε στο μυ που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Καθόλα την διάρκεια της τεχνικής δεν επιτρέπουμε να μας αποσπάσει τίποτα την προσοχή. https://youtu.be/5cbWDdRqy30
  • Τεχνική Χαλάρωσης με θετικές προβολές. https://youtu.be/ZSDYIAIfkGM

Όταν μπούνε οι σκέψεις, οι αναμνήσεις σε μια τάξη. Όταν θα αποφασίσεις να μην σε επηρεάζει τίποτα. Και όταν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου  πως το μόνο πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ το πρόβλημα υγείας. Τότε θα έχεις κάνει την μισή δουλειά.

Γιατί η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν έχει σοβαρά προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται. Με την σωστή διαχείριση και με θετική σκέψη όλα γίνονται.

Αυτό που δεν γίνεται είναι να πεις σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει μια ανίατη ασθένεια πως τελικά θα ζήσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώρα Γεωργία

Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη μου για να εκφράζομαι στην παιδική μου ηλικία με έσπρωξε στο γράψιμο και το διάβασμα. Ταξιδεύω και ονειρεύομαι με τα βιβλία. Δημιουργώ με την γραφή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;