Διεθνής ημέρα ευτυχίας: τη γιορτάζεις, αλλά δεν είσαι

ευτυχίας
Πηγή εικόνας: google.gr

Η διεθνής ημέρα ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ επισημαίνεται πως το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός. Και ενώ όλοι ψάχνουμε την ευτυχία και έχουμε και παγκόσμια ημέρα όλοι γινόμαστε μάρτυρες της παγκόσμιας δυστυχίας.  Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ  επισημαίνεται ότι «η επίτευξη της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός».

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει την  ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και να συμβάλλει υπέρ της ευτυχίας και την ευημερίας όλων των εθνών. Ενώ οι ευρωπαϊκές πολιτικές  στοχεύουν στην ευημερία των οικονομικών μεγεθών, αγνοώντας τη δυστυχία των ανθρώπων.

  Λόγοι για να είσαι ευτυχισμένος/η:

  • Να έχεις την υγεία σου
  • Να έχεις φίλους που πραγματικά νοιάζονται για σένα
  • Είναι μεταδοτικό. Αν είσαι χαρούμενη, θα είναι και οι άνθρωποι γύρω σου.
  • Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι 11% περισσότερο παραγωγική από τους δυστυχισμένους ανθρώπους.
  • Όσο περισσότερο εστιάζεις στα θετικά, τόσο έρχονται στη ζωή σου.
  • Να νοιώθεις και να βλέπεις το εαυτό σου εσωτερικά και εξωτερικά να χαμογελάει κάθε μέρα.
  •  Να καταλάβεις το τι σημαίνει χαρά.
  • Να νιώθεις ευγνώμων για όσα έχεις.
ευτυχίας
πηγή εικόνας: protothema

Παγκόσμιες ημέρες:

Κάθε ήμερα μέσα στο μήνα γιορτάζουμε και από μια παγκόσμια ημέρα. Το καθιερώσανε και εμείς απλά ακολουθούμε. Είναι η μέρα του Αγιού Βαλεντίνου: τρέχουμε για δώρα. Είναι η μέρα για τα ζώα: γινόμαστε ποιο φιλόζωοι. Ημέρα της γυναίκας: ξαφνικά ο κόσμος τις ανακάλυψε. Διεθνή ημέρα της  ευτυχίας: πρέπει να γιορτάζουμε και να κάνουμε τους ευτυχισμένους μόνο στις 20 Μαρτίου.

Έχουμε μπει σε ένα καλά σχεδιασμένο καλούπι χωρίς να σκεφτόμαστε. Γιατί αν το σκεφτόμασταν δεν θα ήθελαν οι γυναίκες και οι μαμάδες να τις θυμούνται μια φόρα το χρόνο. Τα ζευγάρια θα έλεγαν τι αισθανόταν για το άλλο τους μισό και δεν θα περιμέναν εκείνη την ημερομηνία για να πουν “Σ’ αγαπώ”. Αν είσαι φιλόζωος είσαι όλο το χρόνο κάθε χρόνο και όχι μια φορά το χρόνο.

Να γιορτάζουμε την ευτυχία μια φόρα τον χρόνο. Να κάνουμε τους ευτυχισμένους γιατί πολύ φοβάμαι δεν ήμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ο δείκτης ευτυχίας στην Ελλάδα:

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 77η θέση στο νέο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας, που κατατάσσει τις χώρες με βάση πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους.

ευτυχίας
πηγή εικόνας: www.tovima.gr

Η ευτυχία για την ζωή σου είσαι εσύ, να σε φροντίζεις και όταν φτάσει το χαμόγελο στα μάτια τότε θα είσαι ευτυχισμένος. Μην περιμένεις μια φόρα το χρόνο να γιορτάζεις, γιόρταζε κάθε μέρα όλη μέρα. Όσο έχεις την υγεία σου να μην φοβάσαι τίποτα.

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώρα Γεωργία

Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη μου για να εκφράζομαι στην παιδική μου ηλικία με έσπρωξε στο γράψιμο και το διάβασμα. Ταξιδεύω και ονειρεύομαι με τα βιβλία. Δημιουργώ με την γραφή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;