Διαχείριση αλλαγών: Γιατί είναι τόσο σημαντική στη ζωή μας

διαχείριση αλλαγών
πηγή εικόνας: https://www.maxmag.gr/

Η διαχείριση αλλαγών είναι σημαντική καθώς μας βοηθάει να προσαρμοζόμαστε σε κάτι νέο και να επιτυγχάνουμε μέσα σε αυτό. Πολλές φορές ανησυχούμε και αγχωνόμαστε στην ιδέα ότι αν συμβεί μία αλλαγή σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας, θα μας βγάλει από τα λεγόμενα standars μας.

Τι είναι η διαχείριση αλλαγών

Διαχείριση αλλαγών είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι ελεγχόμενες αλλαγές πραγματοποιούνται σε ένα σύστημα σύμφωνα με καθορισμένα πλαίσια ή μοντέλα. Αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν στα συστήματα, στις πολιτικές, στα οργανωτικά σχήματα, στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στις δραστηριότητες. (Διαχείριση αλλαγών – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της εξέλιξής μας. Μέσα από τις αλλαγές μαθαίνουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό και βλέπουμε τα όρια μας. Δοκιμάζουμε δηλαδή, την προσωπικότητα μας και αυτό μας δίνει το έναυσμα να θέλουμε να εξελιχθούμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γιατί αφού οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές παράλληλα επιφέρουν άγχος;

Αλλαγές  συμβαίνουν καθημερινά. Ίσως  τις μικρές αλλαγές να μην την αντιλαμβανόμαστε καθώς δεν είναι τόσο δραστικές στην ψυχολογία μας. Επομένως, είναι και εύκολα διαχειρίσιμες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν καταστάσεις στην ζωή μας όπου η διαχείριση των αλλαγών παίζει σημαντικό ρόλο. Για αυτό και καλούμαστε να τις διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο που θα μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όταν αναφερόμαστε στο εργασιακό περιβάλλον, εκεί η διαχείριση αλλαγών είναι ικανή να αυξήσει την επιτυχία μιας επιχείρησης. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι άνθρωποι που αποτελούν την επιχείρηση αυτή να είναι ανοιχτοί στις κατάλληλες αλλαγές και φυσικά οι ίδιοι να έχουν την ικανότητα εκτός από το να επιφέρουν την αλλαγή, να προσαρμοστούν και σε αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

διαχείριση αλλαγών
https://www.maxmag.gr/

Γιατί είναι τόσο σημαντική στην ζωή μας η διαχείριση αλλαγών;

Παρατηρούμε ότι τίποτα δεν μένει το ίδιο. Όλα καθημερινά αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Η φύση, η γλώσσα, οι άνθρωποι, οι κοινωνίες.  Και φυσικά αυτό είναι υγιές. Η αλλαγή. Όσο και να μας τρομάζει η έννοια αυτή, μέσα από αυτήν μεγαλώνεις, μαθαίνεις και εξελίσσεσαι. Αυτό που χρειάζεται να έχεις είναι να είσαι προσαρμοστικός. Με αυτή την δεξιότητα θα μπορέσεις να δεχτείς τις αλλαγές με μεγαλύτερη ευκολία. Η προσαρμοστικότητα είναι κάτι που κατακτάται και προϋποθέτει πρώτα από όλα θέληση κι έπειτα, καθημερινή προσπάθεια.

διαχείριση αλλαγών
https://www.maxmag.gr/

Κατανόησε την αλλαγή και δες από διάφορες οπτικές γωνίες τα αποτελέσματα που μπορεί να σου δώσει. Η κατανόηση και η ορθή αντίληψη είναι τα πρώτα βήματα που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις.

Επικεντρώσου στα θετικά στοιχεία της αλλαγής. Έτσι, θα μπορέσεις να την δεχτείς και να προσαρμοστείς ευκολότερα.

Πίστεψε στον εαυτό σου ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μία πρωτόγνωρη ή και απρόσμενη αλλαγή.

Μην σταματάς να αναζητάς την εξέλιξή σου.

 

Μαχάτμα Γκάντι: Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αναστασία Σουλελέ

Φιλόλογος-Γλωσσολόγος

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;