Αυτοπεποίθηση: πώς να την αποκτήσεις για μια καλύτερη ζωή

Πηγή εικόνας https://sciencearchives.wordpress.com/

Αυτοπεποίθηση είναι η στάση που επιτρέπει στο άτομο να έχει μια θετική αλλά και ρεαλιστική αντίληψη για τον εαυτό του και για τις ικανότητές του να χειρίζεται τις καταστάσεις ή τις δυσκολίες που το αφορούν. Αυτή η στάση μεταφέρεται στους άλλους μέσω της φωνής του, της συμπεριφοράς του και των πράξεών του.

10 Χρήσιμες συμβουλές για να καταλάβεις τι επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου ώστε να μπορέσεις να έχεις μια καλύτερη ζωή:

1) Μοναχικότητα και αυτοπεποίθηση

Να βρίσκεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα όπου θα κάθεσαι μόνος σου και θα σκέφτεσαι τι έχεις πετύχει στη ζωή σου ως τώρα. Ό,τι και να έχει γίνει, σίγουρα θα υπάρχουν κάποια επιτεύγματα έστω και μικρά. Να είσαι περήφανος για αυτά.

2) Ευγνωμοσύνη και καλύτερη ζωή

Εδώ θα χρειαστείς χαρτί και στυλό. Να γράφεις καθημερινά τα πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη στη ζωή σου. Η δύναμη του γραπτού λόγου έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από την ομιλία.

3) Σύγκριση

Μη συγκρίνεσαι με κανέναν. Θεωρώντας τους άλλους καλύτερους από εσένα απομακρύνεις την προσοχή σου από τα θετικά σου χαρακτηριστικά. Βρες τα δυνατά σου σημεία και προσπάθησε σταδιακά να τα βελτιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4) Εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση

Δείξε στον εαυτό σου εμπιστοσύνη χωρίς ενδοιασμούς. Να του φερθείς με το μαλακό, όπως θα συμπεριφερόσουν σε έναν φίλο σου. Άλλαξε τις καταστάσεις που σε κάνουν να έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση. Όλα στο χέρι σου είναι.

 

αυτοπεποίθησηΠηγή εικόνας https://neaselida.gr

 

5) Αισιοδοξία

Απέβαλλε ή διαχειρίσου την αρνητικότητα των κοντινών σου ανθρώπων. Η αισιοδοξία είναι αυτή που θα σε οδηγήσει πιο κοντά στην αυτοπεποίθηση. Ίσως, ήρθε ο καιρός να δώσεις χώρο και χρόνο σε νέους φίλους.

6) Φύση

Να βρίσκεις χρόνο να απολαμβάνεις την φύση. Το φυσικό περιβάλλον θα σου φέρει μια πραγματική αίσθηση ηρεμίας. Αυτή η ησυχία θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να αναλογιστείς σε ποιες καταστάσεις νιώθεις αυτοπεποίθηση, σε ποιες όχι και έπειτα να τις αποβάλλεις από τη ζωή σου.

            Πηγή εικόνας https://hotric.org.uk/

7) Χορός και αυτοπεποίθηση

Ξεκίνα να χορεύεις. Γράψου σε μία σχολή χορού, θα συναντήσεις νέους ανθρώπους και με κάποιους θα έχεις κοινά ενδιαφέροντα. Θα διατηρείσαι επιπλέον σε φόρμα μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση σου. Απόλαυσε το.

Πηγή εικόνας htpps://newsbomb.gr

8) Διατροφή και καλύτερη ζωή

Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και σε καλά λιπαρά θα ενισχύσει την ενέργεια σου και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου από μέσα προς τα έξω.
Πες όχι στους πειρασμούς και στα γλυκά. Προτίμησε γλυκά φυσικά προϊόντα.

9) Απελευθέρωση

Απελευθερώσου από την αρνητική αυτοκριτική. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Αγάπησε τον με όλη σου την δύναμη. Αυτόν έχεις τώρα και αυτόν θα έχεις για πάντα.

   Πηγή εικόνας https://ipop.gr

10) Προφητεία

“Ό,τι προσδοκούμε αναφορικά με την αυτοπεποίθηση γίνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία”. Μπράιαν Τρέισι


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;