Αποτυχία: σήκω και προσπάθησε ξανά

πηγή εικόνας: mensbible.gr

Η στιγμή της αδυναμίας:

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως καταγωγής και ηλικίας, κάποια στιγμή στην ζωή τους θα νιώσουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν για να επιτύχουν αυτό που επιθυμούν την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος, ο εργασιακός/μαθητικός ανταγωνισμός καθώς και το κοινωνικό φαίνεσθαι είναι κάποια στοιχεία που ενισχύουν τα αισθήματα της εσωτερικής αδυναμίας και ανικανότητας του συγκεκριμένου ατόμου.

Ποιος όμως έχει επιβεβαιώσει πως η αποτυχία είναι απόλυτα αρνητική; Η αποτυχία έχει την ικανότητα να μας βάλει στην διαδικασία να εξερευνήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να γίνουμε ικανότεροι για την επόμενη προβλεπόμενη μάχη. Έχει την δυνατότητα να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε καλύτερα για το αν τελικά η συγκεκριμένη αποτυχία ήταν για το δικό μας όφελος.

Είναι φορές που πολεμάτε με την εσωτερική φωνή σας γιατί νιώθετε πως δεν αξίζετε;

Μήπως αυτό προκλήθηκε την στιγμή που οι δικοί σας άνθρωποι και ο κοινωνικός περίγυρος σας σύγκριναν με διαφορετικούς ανθρώπους από εσάς; Μήπως σας έβαλαν στην διαδικασία να σκεφτείτε εάν τελικά σας αρέσει ο εαυτό σας και η προσωπικότητα σας; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό που τον ξεχωρίζει είναι ακριβώς αυτή η μοναδικότητα του. Μην δώσετε λοιπόν την ευκαιρία σε κάποιον να επιβεβαιωθεί αυτό που λέει για εσάς.

Ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας

Το να πιστεύουμε σε εμάς είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Αν αποδεχτείς τον εαυτό σου, τότε έχεις μάθει να μην τα παρατάς ποτέ. Τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Όταν εκείνη πηγάζει μέσα μας ,εξωτερικεύεται και η εμφάνιση της είναι έντονη. Με την πίστη στον εαυτό μας δημιουργούμε, ενισχύουμε, καταφέρνουμε, πολεμάμε, νικάμε.

Τα λάθη είναι για εμάς τους ανθρώπους

Μην καταδικάζετε τον εαυτό σας, εάν κάποιες στιγμές κάνατε λάθη. Μην ενοχοποιήστε και μην κλείνεστε. Ανοιχτείτε, ζητήστε συγγνώμη εάν κάνατε λάθος και συγχωρείστε τον εαυτό σας. Μην καταδικάζετε για λάθη που δεν δημιούργησαν αντίκτυπο σε άλλους ανθρώπους. Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας, συγχωρέστε τον, αγαπήστε τον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελισσανθη Ευθυμιου

Ονομάζομαι Μελισσάνθη Ευθυμίου και είμαι απόφοιτη του τμήματος νηπιαγωγών. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2020 είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος της ελληνικής φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, με ειδικότητα στην εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στις Τ.Π.Ε. Ωστόσο, έχω ασχοληθεί με τις αισθητηριακές αναπηρίες ακοής και ολοκληρώνω φέτος την επάρκεια μου στην συγκεκριμένη ειδικότητα. Στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω εθελοντισμό και αρθρογραφώ. Η αγάπη μου για τα βιβλία καθώς και η ενασχόληση μου με την μουσική (κιθάρα) είναι πραγματικά αναντικατάστατη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;