Απολογισμός: Η χρονιά που φεύγει κάτι αφήνει, κάτι παίρνει

πηγή εικόνας: google.gr

Σιγά σιγά φτάνει το τέλος άλλης μιας χρονιάς, στον κάθε άνθρωπο αφήνει και ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Αυτά ποικίλουν  μεταξύ του, όλα όμως είναι μέσα στην ζωή και τα όμορφα και τα άσχημα. Κάθε χρόνο συνήθως κάνουμε και έναν απολογισμό για την χρονιά που φεύγει, σκεφτόμαστε όλα αυτά που κάναμε και όλα αυτά που σκεφτήκαμε να κάνουμε μα δεν έγιναν πράξη ποτέ. Υπήρξαν στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν, γέλια , χαρές , λύπες, ευτυχισμένες και δυσάρεστες στιγμές. Όλα είναι μαθήματα και κάθε χρόνια που φεύγει κάτι μας αφήνει και κάτι μας παίρνει, σε άλλους μια γλυκιά ανάμνηση, και σε άλλους μια πικρία. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τι θέλουμε και τι όχι;

Ποιους ανθρώπους θέλω να κρατήσω στην ζωή μου;

Δύσκολη ερώτηση και συνάμα ειλικρινής σκέψη προς τον εαυτό μας. Έχουμε στην ζωή μας ανθρώπους που τους κρατάμε για λόγους άνευ σημασίας. Ανθρώπους που μας στεναχωρούν, λυπούνται με την χαρά μας, μας κακοκαρδίζουν και μας γεμίζουν με τοξικότητα και μη θετικά συναισθήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κατά καιρούς έχουμε κρατήσει τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας. Ποιος ο λόγος που δεν τους βγάζουμε από αυτή; Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει πως το κάνουμε για να μην τους πληγώσουμε, καλύτερα να πληγωθούν μια φορά αυτοί παρά να ψυχορραγούμε εμείς μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ. Η απουσία κάποιον ανθρώπων από την ζωή μας μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Είμαι ευτυχής για όλα όσα έχω;

Ένα ερώτημα που δύσκολα θα απαντηθεί αυθορμήτως χωρίς να υπάρξει κάποια σκέψη πριν την τελική απάντησή. Ένα ερώτημα που ίσως αν το κάναμε πιο συχνά στον εαυτό μας θα είχαμε και μια καλύτερη ζωή, με περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Απολογισμός λοιπόν, ο απολογισμός θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να διώξεις από δίπλα σου ό,τι σε πλήγωσε ή σε πληγώνει.

Απολογισμός της χρονιάς

Για κάποιους η χρονιά που πέρασε ήταν όμορφη και για κάποιους δύσκολη. Καθώς τελειώνει ο Δεκέμβριος κάνουμε μια ανασκόπηση στα όσα ήρθαν άλλα και σε αυτά που έφυγαν. Κάθε τέτοια εποχή σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, τι κάναμε, τι θα θέλαμε να κάνουμε, και τι τελικά δεν κάναμε. Κάνοντας μια βαθύτερη ανασκόπηση στην χρονιά που φεύγει στον καθένα από εμάς αφήνει και μια διαφορετική γεύση. Θυμόμαστε κενές ημέρες , βουβές, άοσμες, σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Οι χρονιές φεύγουν και όλοι αναμεταξύ μας ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος, αλλά εμείς μέσα μας παραμένουμε δυστυχείς. Ο άνθρωπος δεν ευτυχεί γιατί πάντα προσδοκεί, γιατί πάντα γκρινιάζει για το κάτι παραπάνω. Δεν γινόμαστε ευτυχισμένοι γιατί δεν αγαπάμε και δεν δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. Έναν εαυτό ευάλωτο, ειλικρινή, που συγχωρεί ή και όχι, που πονά, που κλαίει, που θυμώνει, που γελάει, που στεναχωριέται μα και που στενοχωρεί. Ας συμφιλιωθούμε το ” εγώ ” μας και όλα γύρο μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Στόχος νέας χρονιάς

Στόχος τις νέας χρονιάς είναι να μας αγαπήσουμε, και να είμαστε ο αληθινός εαυτός μας απέναντι στους άλλους. Να διώξουμε από δίπλα μας ανθρώπους καταστροφικούς για την ψυχολογία μας, και να κάνουμε αυτό μας αρέσει με αυτούς που μας αρέσουν. Προτίμησε να λες αλήθειές πάντα όσο και αν ενοχλεί αυτό ή προκαλεί δυσαρέσκεια σε κάποιον, να είσαι ευγενείς με ευγενή ψυχή και αγνά συναισθήματα. Κάνε καλό, και ας μην παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις ή αυτό που πρέπει, το καλό πάντα γυρνάει όλα στην ζωή είναι κύκλος. Τα δύσκολα πάντα παιρνάνε τίποτα δεν μένει ίδιο ούτε καν εμείς οι ίδιοι. Η χαρά και η αγάπη θα έρθουν φίλε μου, γιατί το αξίζεις, αλλά θα έρθει την στιγμή που πρέπει όχι όταν το θέλεις. Μέχρι τότε γίνε το καλύτερο εφικτό για εσένα ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά σου με αυτά που γεμίζουν την ψυχή σου και στις πιο όμορφες στιγμές που θα φέρει η ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα έρχονται!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;