Άντρες vs γυναίκες: τόσο διαφορετικοί κι όμως τόσο ίδιοι

πηγή εικόνας: https://gr.pinterest.com/pin/174021973073781729/

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για την κόντρα ανάμεσα σε  άντρες  και  γυναίκες. Από  σοβαρά μέχρι χιουμοριστικά. Και δεν φαίνεται να κάνει πίσω κανένας ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες. Στην ουσία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά πάντα θα βρίσκουν κάτι για να κοντραριστούν. Φυσικά η λέξη λογική δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο κανενός. Αυτό καταλαβαίνεις με τον καιρό. Φυσικά και δεν θα ευλογήσω τα γένια μου και θα δώσω και δίκιο και στους άντρες. Αν το δούμε λίγο πιο σφαιρικά θα δεις πως ήμαστε ίδιοι.

Μας αρέσει το shoping therapy τους αρέσει το ποδόσφαιρο:

Αν το καλοσκεφτείς είναι ακριβώς το ίδιο. Οι άντρες τρέχουν πίσω από μια μπάλα και μείς πίσω από τις εκπτώσεις, τις προσφορές και την black friday. Και μην νομίζεις πως ήμαστε καλύτερα, πιο πολύ τρέχουμε εμείς από τους ποδοσφαιριστές. Άρα οι άντρες ομολογουμένως διασκεδάζουν πιο ξεκούραστα από τις γυναίκες. Ναι θα συμφωνήσω πως είναι εκνευριστικό να είναι με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη και να παρακολουθούν ένα τόπι να πηγαινοέρχεται. Αντί να εκνευρίζεσαι γιατί δεν το διασκεδάζεις. Θα μου πεις όχι δεν γίνεται, θα σου πω ναι γίνεται. Αν κάνεις στην άκρη την αντιπάθεια σου για την στρόγγυλη θέα που τους τρελαίνει και το δεις πιο χαλαρά τότε θα διασκεδάσεις με τις εκφράσεις και το τί λέει το στόμα τους όταν χάνει η ομάδα τους. Ή πως πανηγυρίζουν μια νίκη, ένα πέναλτι.  Θα φτιάξεις ένα πολύ χιουμοριστικό αρχείο από βιντεάκια και φωτογραφίες. Τον θέλεις μαζί σου στα ψώνια αλλά δεν θέλεις την μπάλα. Μήπως τα θέλουμε όλα δικά μας;

Φλερτ αυτή η μάστιγα:

Οι άντρες που δεν φλερτάρουν. Οι γυναίκες που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Οι γυναίκες που παραπονιόνται πως οι άντρες δεν ενδιαφέρονται. Τους άντρες που τους φτάσαμε στο σημείο να μιλήσω ή θα φάω ξύλο. Και πάλι η ζυγαριά γέρνει προς τους άντρες. Θα μου πεις γιατί. Γιατί δεν ήμαστε στην δεκαετία του ’90 τότε που ναι υπήρχε φλερτ. Τώρα ήμαστε σε μια εποχή που οι γυναίκες έχουν αγριέψει και όχι για τα δίκια  τους αλλά για έναν περίεργο λόγο αντιπαθούν τους άντρες από την κοιλία ακόμα. Ένας άντρας φυσικά και θα θέλει να φλερτάρει αλλά θέλεις κάτι πρωτότυπο. Βρίσκει το κάτι πρωτότυπο και αρχίζεις και ειρηνεύεσαι. Δε μιλάει είναι φλούφλης. Προσπαθεί να φλερτάρει και αντιμετωπίζει τον φίλο του τον νταλικέρη.

Στη θέση του άλλου:

Ωραία τα λέμε και ωραία τα γράφουμε. Αν βάζαμε κάποιες στιγμές τον εαυτό μας στην θέση του άλλου ίσως και να μπορούσαμε να συνενωθούμε. Αν μια γυναίκα έβαζε τον εαυτό της στην θέση του άντρα  ώστε να καταλάβει πως έχει και αυτός χόμπι, ενδιαφέροντα όπως έχει και μια γυναίκα. Αν έβαζε τον εαυτό της στην θέση του άντρα όταν φλερτάρει θα της άρεσε ο τρόπος που μιλάει και ειρωνεύεται μια γυναίκα σήμερα; Αν ο άντρας έβαζε τον εαυτό του στη θέση της γυναίκας θα καταλάβαινε πως για εκείνη μια βόλτα  στα μαγαζιά είναι η ψυχοθεραπεία της. Να καταλάβει πως η επίσκεψη στο  κομμωτήριο ή τα καλλυντικά της την κάνουν να αισθάνεται όμορφα. Αν έβαζε τον εαυτό του στη θέση της γυναίκας θα καταλάβαινε πως το χυδαίο φλερτ δεν είναι φλερτ και υποτιμά μια γυναίκα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα παραπάνω από την συμβίωση μας πάνω σε αυτήν την γη. Αν λιγοστέψουμε τον εγωισμό μας όλοι και προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον άλλον τότε όλα θα ήταν πολύ πιο ειρηνικά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώρα Γεωργία

Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγκη μου για να εκφράζομαι στην παιδική μου ηλικία με έσπρωξε στο γράψιμο και το διάβασμα. Ταξιδεύω και ονειρεύομαι με τα βιβλία. Δημιουργώ με την γραφή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;