Αχαριστία: Το τίμημα της καλοσύνης

πηγή εικόνας: google.com

Πόσες φορές έχεις βοηθήσει τον φίλο σου,τον συγγενή, τον σύντροφό σου που σε είχε ανάγκη παραμερίζοντας τις δικές σου ασχολίες ή ανάγκες; Πόσες φορές περίμενες να ακούσεις ένα ευχαριστώ σαν ένα μικρό αντάλλαγμα τις καλής πράξεις σου; Πόσες φορές είπες είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο αχαριστία σε ανθρώπους που βοήθησα ή φέρθηκα καλά; Πόσες φορές είπες εγώ δεν την ξαναπατάω και όμως την ξαναπάτησες. Όλοι οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα προσδοκούν πράγματα και ισότιμες πράξεις από τους συνανθρώπους τους. Οι προσδοκίες πάντα πληγώνουν, πληγώνουν εμάς που περιμέναμε ισάξια συμπεριφορά η οποία δεν ήρθε ποτέ. Αχάριστος είναι εκείνος που οτιδήποτε και αν κάνεις δεν ευχαριστιέται με τίποτα και με κανέναν. Είναι ο άνθρωπος που όσα καλά και αν κάνεις αυτός θα εστιάσει στο ένα αρνητικό και σε διαγράφη από την ζωή του χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό ονομάζεται αχαριστία.

Βιώματα ή έλλειψη παιδείας

Δεν είναι εύκολο να αποδεχθούμε ότι κάποια στιγμή στην ζωή μας ένας από τους αγαπημένους μας ανθρώπους θα μας ανταμείψει με τέτοιο τρόπο, ξεχνώντας τον χρόνο, την αγάπη, και την δοτικότητα που προσφέραμε. Το να μην έχεις την εν συναίσθηση και την καλή διάθεση να ανταποδόσεις την αγάπη, την καλή πράξει, ή οποιαδήποτε μορφή ευγνωμοσύνης είναι ψυχικό έλλειμα. Ο άνθρωπος που έχει βάλει σε λειτουργεία πτήσεις την συνείδησή του βρίσκει δικαιολογίες για τα πάντα και για κάθε του πράξει. Σημαντικό ρόλο στην ζωή του ατόμου παίζει και ο τρόπος που του έχουν φερθεί και με τι συνθήκες έχει μεγαλώσει. Όλα τα βιώματα και η καταστάσεις έχουν το ανάλογο αντίκτυπο στην ζωή του ανθρώπου.

Αντιμετώπισε την κατάσταση

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να συζητάμε τα θέματα ή τις συμπεριφορές που δεν μας αρέσουν ή που δεν συμπίπτουν με τα δικά μας θέλω.

  • Εξέφρασε το πως νιώθεις και τι συναισθήματα σου προκαλούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά τεκμηριώνοντας την άποψη σου και ό,τι άλλο σε ενοχλεί. Πολλοί άνθρωποι άθελα τους το ευχαριστώ το έχουν ως δεδομένο.
  • Σταμάτα να είσαι τόσο γενναιόδωρος. Αν κάνεις μια συζήτηση τις οποίας η ροπή δεν είναι εποικοδομητική κάλο είναι να την σταματήσεις. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι ψυχική ενέργεια.
  • Οι αχάριστοι άνθρωποι θα πρέπει να απομακρύνονται από την ζωή μας όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό. Η ζωή μας πρέπει να περιστοιχίζεται από ανθρώπους που εκτιμούν και σέβονται πάνω από όλα εμάς αλλά και όσα έχουμε προσφέρει κατά καιρούς προς αυτούς.

Το κλειδί της αλλαγής είναι η εσωτερική ενδοσκόπηση. Ο άνθρωπος με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται ψυχικά πέρα από τα βιώματα ή τα γονίδια που έχει. Η ζωή αρχίζει να αποκτάει νόημα όταν εξημερώνουμε ένστικτα και δίνουμε αξία στα θετικά κομμάτια της ζωής. Κάθε άτομο έχει την επιλογή να διαλέξει αν θα είναι ευγνώμων για αυτά που έχει ή αχάριστος για αυτά που έχει αλλά δεν ξέρει πως να τα εκτιμήσει. Η ευτυχία του καθενός είναι προσωπική επιλογή. Να είστε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε και εκτιμούν αυτό που τους δίνετε.

Στη ζωή όλα είναι επιλογές, και στο τέλος ο καθένας…..μένει με τις επιλογές του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;