Βερολίνο: Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια με το Visions in Motion

Visions in Motion
Πηγή εικόνας: www.berlin.de

Βερολίνο 2019

«Visions in Motion»

Το Βραδεμβούργο γιορτάζει με έναν άκρως ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης, που σίγουρα δεν περνά καθόλου απαρατήρητο, τοποθετήθηκε μπροστά από την πύλη. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός ότι το έργο αποτελείται από χιλιάδες μηνύματα ειρήνης.

Λίγα λόγια για το έργο…

Η εγκατάσταση έγινε από τον Patrick Shearn και ονομάζεται «Visions in Motion» ή αλλιώς «Οράματα σε κίνηση». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με ένα γιγαντιαίο χαλί. Αποτελείται από αμέτρητες πολύχρωμες κορδέλες και «σκέπασε» τη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, μπροστά από την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου.
Σημείωση για τον καλλιτέχνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Patrick Shearn  έχει ως βάση του το Λος Άντζελες και έχει δημιουργήσει παρόμοια installations και αλλού στον κόσμο. Μπορείς να δεις και άλλα εντυπωσιακά έργα του πατώντας εδώ.

Visions in Motion
Πηγή εικόνας: www.berlin.de

Associated Press

Έπειτα από δήλωσή του στο Associated Press ο P. Shearn ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσα από το δημιούργημά του Visions in Motion επιθυμεί να μεταφέρει τη δυναμική ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει, όπως κινούνται και τα μηνύματα λόγω του ανέμου. Μεταξύ άλλων μπορεί κανείς να διαβάσει διάφορες φράσεις όπως «Η αγάπη νικά», «Επανάσταση» και «Ελπίζω το τείχος που υπάρχει μέσα στα μυαλά των ανθρώπων να εξαφανιστεί κι αυτό».

Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια

Αν πλησιάσει κοντά ο θεατής θα μπορέσει να δει μια λεπτομέρεια που προσδίδει στο έργο ακόμη μια μοναδικότητα. Αποτελείται από περισσότερα από 100.000 ιδιόχειρα μηνύματα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνουν ευχές που έχουν γράψει οι ίδιοι οι κάτοικοι του Βερολίνου. Αυτό αποτελεί έμπνευση από όλες τις αφίσες και τα πανό που είχαν οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων πριν από 30 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις (ίσως και παραπάνω) κάνε κλίκ εδώ για να δεις το «Visions in Motion» σε … κίνηση.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το άρθρο:

«Πέπλο» ειρήνης πάνω από το Βερολίνο: Ένα έργο τέχνης για τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους – www.cnn.gr (τελευταία πρόσβαση 04/11/2019)

VISIONS IN MOTION: COMMEMORATING 30 YEARS OF THE FALL OF THE BERLIN WALL – www.iheartberlin.de (Τελευταία πρόσβαση 06/11/2019)

The Berlin Wall broke a city in two. 30 years after it fell, a floating sculpture celebrates unity- mashable.com (Τελευταία πρόσβαση 9/11/2019)

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λευκή Καραστατήρα

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αδυναμία μου τα ταξίδια, η εξερεύνηση, η φωτογραφία, η διασκέδαση. Με λίγα λόγια μου αρέσει να αποκτώ εμπειρίες και να δημιουργώ αναμνήσεις. Η συμβουλή μου προς όλους (και προς τον εαυτό μου) είναι να προσπαθείς να κάνεις πάντα αυτό που θες, αυτό που φοβάσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις, να ρισκάρεις. Πετύχει δεν πετύχει τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;