To Whom It May Concern στο ΚΣΤΘ| Eγκαίνια

To Whom It May Concern

Ο HIV στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής και συζήτησης

Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης

Με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης To Whom It May ConcernΑποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, φέρνοντας τον HIV στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής και συζήτησης. Εκτός από τον επιμελητή της έκθεσης, κ. Αλέξανδρο Μιχαήλ, και τους συντελεστές της, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Project Manager του προγράμματος START – Create CulturalChange στην Ελλάδα, κ. Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη, εκπρόσωποι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του Κέντρου Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης«Κέντρο Ζωής» για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση για τα εγκαίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Κατερίνα Παρασκευά, μουσειοπαιδαγωγός και συνυπεύθυνη συντονισμού εκ μέρους του ΚΜΣΤ, καλωσόρισε το κοινό μιλώντας για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας και απευθύνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα, η εικαστική εγκατάσταση να συμβάλει ώστε «οι σκοταδιστικές αντιλήψεις γύρω από τον HIV να γίνουν ένα πολύ μακρινό παρελθόν». Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Αλέξανδρος Μιχαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συνεργαζόμενους φορείς, τους συντελεστές και τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την υλοποίηση του project και, κυρίως, τους δημιουργούς των έργων της εγκατάστασης που «προσφέρουν σε όλους μας ένα άλλο βλέμμα για τη ζωή». Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στη δημιουργική διαδικασία, μέσα από την οποία προέκυψαν τα έργα της εγκατάστασης, τονίζοντας ότι το To Whom It May Concern«αποπειράται να δώσει ένα αποτύπωμα της οροθετικότητας ως ανθρώπινης εμπειρίας και να προβληματίσει για την κοινωνική προκατάληψη που δε συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα γύρω από τον HIV». Η κ. Ελισάβετ Αντωνιάδου και η κ. Αμαλία Μανωλοπούλου, εκπρόσωποι του «Κέντρου Ζωής» και της «Θετικής Φωνής» αντίστοιχα, μίλησαν για τη θαυμάσια ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από το project να συνδεθούμε με το βίωμα της οροθετικότητας που μας αφορά όλους και κάλεσαν τον κόσμο να το εμπιστευτεί και να το αγκαλιάσει.

Η εικαστική εγκατάσταση To Whom It May Concern | Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου, που προσέλκυσε σχεδόν 200 επισκέπτες το πρώτο διήμερο λειτουργίας της, συνεχίζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15 Απριλίου. Παρακάτω, το αναλυτικό ωράριο λειτουργίας:

 • Μεγάλη Τρίτη 3/4: 10:00 – 18:00
 • Μεγάλη Τετάρτη 4/4: 10:00 – 18:00
 • Μεγάλη Πέμπτη 5/4: 10:00 – 22:00
 • Μεγάλη Παρασκευή 6/4: 10:00 – 14:00
 • Μεγάλο Σάββατο 7/4: κλειστά
 • Κυριακή του Πάσχα 8/4: κλειστά
 • Δευτέρα 9/4: κλειστά
 • Τρίτη 10/4: 10:00 – 18:00
 • Τετάρτη 11/4: 10:00 – 18:00
 • Πέμπτη 12/4: 10:00 – 22:00
 • Παρασκευή 13/4: 10:00 – 18:00
 • Σάββατο 14/4: 10:00 – 18:00
 • Κυριακή 15/4: 10:00 – 18:00

To Whom It May Concern

Σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κέντρο Ζωής» για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV.

Με την υποστήριξη του START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch σε συνεργασία με το Goethe Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.). Υποστηρικτές προγράμματος: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Συντελεστές

Σύλληψη – Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιχαήλ

Επιμέλεια υλικού – Σχεδιασμός εγκατάστασης: Φώτης Σαγώνας

Σχεδιασμός ήχου: Μάριος Β. Αποστολακούλης

Τεκμηρίωση (video, φωτογραφία): Χρήστος Κυριαζίδης

Σχεδιασμός υλικού επικοινωνίας: Παναγιώτης Γιωργάκας, Threehop

Ευθύνη – συνεργασία για το ΚΣΤΘ: Εύη Παπαβέργου, Κατερίνα Παρασκευά

Info έκθεσης

Πότε: 30 Μαρτίου – 15 Απριλίου 2018

Που: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι)

Ωράριο λειτουργίας: www.cact.gr/news/easter2018  

Περισσότερα: www.towhomitmayconcern.euwww.facebook.com/ToWhomItMayConcern.eu & www.facebook.com/events/277078129495608

Πληροφορίες

Λία Κεσοπούλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας To Whom It May Concern

6971 95 95 29 | lkesopoulou@gmail.com

Χρύσα Ζαρκαλή

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

2310 589 152 | pr@greekstatemuseum.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αύρα Μπακούρου

Mε λένε Αύρα και μου αρέσει να γράφω. Για ό,τι εξάπτει την περιέργειά μου! Από μικρή θεωρούσα πως η αποτύπωση των σκέψεων στο χαρτί είναι η καλύτερη έκφραση του ανθρώπου. Παράλληλα αγαπώ να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα. Λατρεύω τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Παρότι έχω αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, οι σπουδές για μένα δεν τελειώνουν ποτέ καθώς συνεχώς προσανατολίζομαι σε κάτι νέο. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω την αγάπη μου για την εθελοντική προσφορά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;