);

To γκράφιτι για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στο Σαν Φρανσίσκο

SHARE

Ο Αργεντίνος, καλλιτέχνης, Cobre αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπέροχο γκράφιτι που απεικονίζει τον ηθοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος πέθανε πριν τέσσερα χρόνια, στις 11 Αυγούστου, το 2014.

Η ιδέα του καλλιτέχνη, προήλθε από τη φωτογράφηση του Peter Hapak, ο οποίος το 2011 είχε απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό τον αγαπημένο ηθοποιό. Μάλιστα, όπως παρατηρείται, στο γκράφιτι του Cobre, o Ρόμπιν Γουίλιαμς φαίνεται σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με τη φωτογραφία από τον Peter Hapak.

Το γκράφιτι για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, ολοκληρώθηκε μέσα σε 6 ημέρες, όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα San Francisco Gate:

«Aποφάσισα να δημιουργήσω ένα γκράφιτι για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, επειδή τον αγαπάμε πολύ στην Αργεντινή. Ήταν εκεί ως ηθοποιός σε όλη την παιδική μου ηλικία και πάντα πίστευα ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και καλλιτέχνης. Έπειτα, άκουσα ότι και εσείς τον λατρεύετε εδώ».

Την ημέρα, όπου ο Ρόμπιν Γουίλιαμς βρέθηκε νεκρός ύστερα από αυτοκτονία, υπήρξε μια παγκόσμια θλίψη, καθώς πολλές γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θαύμαζαν τη δουλειά του ως καλλιτέχνη, αφού μας είχε χαρίσει εκπληκτικές ερμηνείες. Ωστόσο, πάλι μέσω της Τέχνης και μέσω του καλλιτέχνη, Cobre, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, έχουν την ευκαιρία να βλέπουν σε έναν τοίχο της πόλης τους, να απεικονίζεται ο σπουδαίος ηθοποιός.

Το γκράφιτι, μπορεί να απεικονίζει μονάχα τα γαλάζια μάτια και τη μύτη του ηθοποιού, αλλά το αποτυπωμένο εκφραστικό του ύφος, το οποίο μοιάζει περισσότερο με ένα μειδίαμα, με ένα θλιμμένο χαμόγελο, οδηγεί τον καθένα στη νοσταλγία και στον θαυμασμό προς τον αγαπημένο ηθοποιό, τόσο για την καλλιτεχνική του διάσταση, όσο και για την ανθρώπινη.

Advertisement

Το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη, Cobre, είναι Adres Iglesias, ο οποίος, μάλιστα, ξόδεψε 900 δολάρια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, τα οποία χρειάστηκε για τη δημιουργία του έργου του.

Η Τέχνη, οπουδήποτε κι αν προέρχεται, έχει τη μαγική αυτή δυνατότητα να μας κάνεις να νοσταλγούμε, να μην ξεχνάμε, να αγαπάμε ξανά, να μας δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας.

Πληροφορίες από San Francisco Gate

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG