Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

“Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή”

“Βλέποντας με δανεικά μάτια”, γράφει η Θεοδώρα Τσώλη στην διαδικτυακή εφημερίδα το Βήμα, σε ένα ρεπορτάζ για τους σκύλους-οδηγούς. Η πρώτη μη εμπορική ταινία Re-Action είναι γεγονός. Μια ταινία που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το κόσμο, αναμένεται αυτές τις μέρες να συγκινήσει, να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει όσους παρευρεθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αφορμή όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εκδήλωσης: Η παράδοση του 9ου ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ του Κέντρου,  της αγαπημένης όλων των θεατών, της ΡΕΑ. Η ΡΕΑ, συμπρωταγωνίστρια της σκυλίτσας ROXY στην ταινία, έχοντας τελειώσει την εκπαίδευσή της στα χέρια της εκπαιδεύτριάς της, έφτασε η ώρα να παραδοθεί ως μία Σκύλος Οδηγός που θα προσφέρει τις γνώσεις της σ’ ένα άτομο με οπτική αναπηρία για μία καλύτερη καθημερινότητα, αυτόνομη και με ασφάλεια.

Η Φιλοζωική ταινία σε σενάριο Αλέξανδρο Κατσάρη  και Αρτέμη Σαμοθράκη με πρωταγωνίστρια την Τάνια Τρύπη και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών, βασισμένη σε δυο νοηματικούς άξονες χτυπάει στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Κάθε ανθρώπου που πονά, αγαπά, σέβεται, κάθε ανθρώπου που συναισθάνεται τα ζώα. Μια ταινία-αποκάλυψη που ρίχνει φως στις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα προβάλλει τα οφέλη που αποκομίζουν οι άνθρωποι απ’ αυτά.

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίληψη ταινίας

Η Έλενα Βρανά, διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πάτερα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι. Άραγε, η σκυλίτσα αυτή θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στη παρουσία του σκύλου; Πως ένας σκύλος οδηγός θα αλλάξει την ζωή ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης;

Τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας των Σκύλων Οδηγών Ελλάδας και του του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας ‘’Χατζηπατέρειο’’ και αποτελεί συνέχεια των δράσεων της σκυλίτσας Roxy για την υπεράσπιση και τη βοήθεια των τετράποδων φίλων της. Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς προκειμένου η ταινία να επιτύχει το σκοπό της.

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στην αγάπη όλοι έχουμε δικαίωμα. Ποιος έχασε άλλωστε από ένα ζώο; Αντίθετα ποιος έχασε από έναν άνθρωπο; Μια ταινία ευγνωμοσύνης για τα ζώα, μια ιστορία-ύμνος για τους ήρωες εκατοντάδες ανθρώπων εκεί έξω. Για τους σκύλους-οδηγούς! Ένα χάδι μόνο φτάνει… Κι ακόμα όμως στις μέρες μας η μεγάλη αντίθεση κυριαρχεί: Κάποιοι βασίζουν τις ίδιες τους τις ζωές στα ζώα (εν προκειμένω σκύλους), ενώ κάποιοι άλλοι τα σκοτώνουν «ελαφρά τη καρδία». Γιατί μόνο αν “σπάσει” η ομερτά κάθε τοπικής κοινωνίας, θα αλλάξουν οι ζωές των ζώων. Μόνο τότε θα καταφέρουμε να τα προστατέψουμε, να τους δώσουμε τη βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα ζητούν. Να τα απαλλάξουμε από βαναυσότητες [κενών] ανθρώπων.

Λίγα λόγια για τους ΣΚΎΛΟΥΣ-ΟΔΗΓΟΥΣ /ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:

“Ο φορέας «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» ιδρύθηκε στις 25 Ιουλίου 2008.

Βασικός Στόχος του Κέντρου “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” είναι:

α) να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν για την κινητικότητά τους ΣΚΥΛΟ ΟΔΗΓΟ και β) να εκπαιδεύσει ‘Ελληνες Εκπαιδευτές Σκύλων Οδηγών.

  • Παράλληλος στόχος: ‘Ατομα με αναπηρίες να καλύψουν την ανάγκη της μετακίνησής τους και της εξυπηρέτησής τους με την χρήση Σκύλων Βοηθείας.

Η υπηρεσία παροχής Σκύλου Οδηγού στον τυφλό χρήστη θεωρείται μία σπουδαία παροχή, η οποία πιστεύεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί την ουσιαστική προσφορά του Κέντρου στα άτομα με προβλήματα όρασης.”

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ποια τα πλεονεκτήματα ενός σκύλου-οδηγού τυφλών;

Οι σκύλοι-οδηγοί είναι προσεκτικοί στη δουλειά τους κι αφοσιωμένοι. Εντοπίζουν πολύ εύκολα τα εμπόδια και οι χειριστές τους δεν κινδυνεύουν να ξεφύγουν από την πορεία τους, να τραυματιστούν ή να κινδυνεύσουν. Οι σκύλοι-οδηγοί γίνονται εύκολα διακριτοί από το πλήθος που παραμερίζει, προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση της ομάδας. Οι χειριστές κινούνται πλέον ελεύθερα κι αποκτούν αυτοπεποίθηση. Γίνονται πιο λειτουργικοί και υπεύθυνοι.

Τα μειονεκτήματα:

Χρόνος, κόπος, χρήμα και υπομονή. Η απόκτηση σκύλου-οδηγού για κανένα λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί μια υπόθεση “της πλάκας”. Ο σκύλος οδηγός δεν είναι ένα προσωρινό εργαλείο της στιγμής. Αντίθετα χρειάζεται φροντίδα, υπευθυνότητα και αφοσίωση από τον κάτοχο του.

Ράτσες Σκύλων Οδηγών:

Τα Labrador – Retriever

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί

Τα Γιγαντιαία Κανίς

Τα LabraPoodle

Τα Κόλεϊ

 

Σωματεία:

Σκύλοι Οδηγών Ελλάδος: –Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών “Λάρα”

Αναλυτικές Πληροφορίες για την ταινία: https://www.mcf.gr/index.php/el/matukio/event/0/57-ekdiloseis-me-eleytheri-eisodo/3616-skyloi-odigoi-re-action-movie

Συν-οδοιπόροι, Σύν-τροφοι, και Συν-οδηγοί, οι Σκύλοι Οδηγοί. Μια εκδήλωση που με αμείωτο ενδιαφέρον αναμένεται να αγγίξει τις ψυχές μας, να δώσει νόημα στη ζωή μας. Re-Action στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20.00.

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Διάρκεια ταινίας: 1.30 ώρα. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η παράδοση του Σκύλου Οδηγού ΡΕΑ στην Χειρίστριά της για να ξεκινήσουν την πολύτιμη συνεργασία τους.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 7.30

 

Οι  κρατήσεις θέσεων θα γίνουν τηλεφωνικά στο ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τηλ 210 3518579

Πληροφορίες : Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» – Τηλ. 210-5200140 & 6932414189

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Τηλ. 210 3518579

ΕΛΛΗΝΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΚΑΙ   ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   ΣΚΥΛΩΝ   ΟΔΗΓΩΝ   ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΑΜΕΑ

  «ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Re-Action στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρεία  με Εταίρους :   Tο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την  Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (E.O.T.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), τον  Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε), την Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ)

Βερανζέρου 31, 104 32 Αθήνα Τηλ.: 210 52 00140 – 6932414189,  www.greekguidedogs.com,e-mail: info@greekguidedogs.com και

fb: Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος-GreekGuideDogs

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Χοχτούλας

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες: Η εκπαίδευση και η δημοσιογραφία. Αν και αταίριαστες (κάπως) μεταξύ τους, αυτές οι δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;