Η πρώτη στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη!

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

Η πρώτη στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη!Με ένα βιβλίο ποτέ δε νιώθεις μόνος. Με ένα βιβλίο η γνώση μεγαλώνει, το «εγώ» μικραίνει. Αυτό ίσως να είχε στο μυαλό του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη που σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου εγκατέστησε την πρώτη πανελλαδικά «Στάση Λεωφορείου – Βιβλιοθήκη»

Έτσι πλέον όσοι περιμένουν το λεωφορείο στην κεντρική στάση της γραμμής 64, που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που επιθυμούν και να «γεμίσουν» τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό. Η κατασκευή μάλιστα, είναι τέτοια ώστε τα βιβλία να προστατεύονται από την κακοκαιρία με ειδική μεμβράνη σε περιπτώσεις κακών καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη

«Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού» σημειώνει ο Δήμος.

Όποιος επιθυμεί βέβαια συνεισφέρει, τοποθετώντας βιβλία που θέλει να μοιραστεί με άλλους αναγνώστες και να δώσει μία προσωπική ώθηση σε αυτό το τεράστιο πολιτιστικό βήμα.

Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη στην Θεσσαλονίκη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανθή-Νικολέτα Λύγδα

Φοιτήτρια Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών σπουδών. Γεννήθηκα στα πολυτραγουδισμένα Γιάννενα από μια υπέροχη οικογένεια. Ζω στη Θεσσαλονίκη. Λάτρης της παράδοσης, των ταξιδιών, της ιστορίας και του καλού φαγητού. Γράφω, μιλάω και αγαπώ πολύ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;