Pedro Rodrigues Filho: Ο δολοφόνος των κακοποιών

Pedro Rodrigues Filho
Πηγή: megacurioso.com.br

Όταν μιλάμε για κατά συρροή δολοφόνους, το μυαλό μας πηγαίνει στον «Jack the Ripper» ή κάποιον χαρακτήρα του «Criminal Minds». Η περίπτωση του Pedro Rodrigues Filho, όμως, διαφέρει. Εκείνος πλησιάζει τον «Dexter». Τα θύματα του δεν είναι απλοί πολίτες, αλλά εγκληματίες.

Ο Pedro Rodrigues Filho γεννήθηκε σε μια φάρμα στη Santa Rita do Sapucaí της Βραζιλίας, στις 17 Ιουνίου του 1954. Το κρανίο του είχε υποστεί ζημιές, εξαιτίας του ξυλοδαρμού της μητέρας του από τον πατέρα του, ενώ εκείνη τον κυοφορούσε. Η βιαιότητα του πατέρα του ήταν παρούσα καθ’όλη την παιδική του ηλικία. Η δική του θα εκδηλωθεί στα 13 του χρόνια. Θα προσπαθήσει να σκοτώσει έναν μεγαλύτερο ξάδερφό του σπρώχνοντας τον στο πιεστήριο ζαχαροκάλαμου. Η ανεπιτυχής προσπάθεια ήταν, βέβαια, η αρχή.

Ο Filho έκανε τον πρώτο του φόνο, ή μάλλον φόνους, τον επόμενο κιόλας χρόνο. Θύμα του ήταν ο αντιδήμαρχος του Alfenas, Minas Gerais. Ο Gerais απέλυσε τον πατέρα του Filho κατηγορώντας τον πως έκλεβε φαγητό από την καντίνα του σχολείου. Ο Filho, λοιπόν, τον πυροβόλησε μπροστά από το σχολείο. Στη συνέχεια, αναζήτησε επί έναν μήνα και βρήκε τον πραγματικό κλέφτη (έναν άλλον φύλακα του σχολείου) και σκότωσε και αυτόν.

Μετά τους φόνους, κατέφυγε στο São Paulo. Εκεί έκανε μικροκλοπές, ενώ παράλληλα συνέχιζε τους φόνους. Θύματα του ήταν αυτή τη φορά έμποροι ναρκωτικών. Στο μεσοδιάστημα, γνώρισε και ερωτεύτηκε την Maria Aparecida Olympia και οι δύο τους γρήγορα μετακόμισαν μαζί. Η Olympia, όμως, θα δολοφονηθεί από μια συμμορία. Ο Filho θα γυρέψει εκδίκηση. Στο διάστημα που ακολουθεί, θα βασανίσει και θα σκοτώσει αρκετούς ανθρώπους για να βρει τον υπαίτιο πίσω από το θάνατο της καλής του.  Στα 18 του χρόνια, ο Filho θα έχει σκοτώσει δέκα ανθρώπους.

Ο Filhο απέχει πολύ από το να σταματήσει τους φόνους του. Τώρα θα αναλάβει το ρόλο του τιμωρού. Πρώτο θύμα, ο σύντροφος μιας ξαδέρφης του, που αρνήθηκε να την παντρευτεί αφότου την άφησε έγκυο. Ο Filho θα τον πυροβολήσει εν ψυχρώ. Σειρά έχει ο πατέρας του. Πληροφορείται πως ο πατέρας του μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την μητέρα του. Το επισκέπτεται, λοιπόν, στη φυλακή όπου θα τον μαχαιρώσει 22 φορές, θα κόψει την καρδιά του σε κομματάκια και εν τέλη θα την πετάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την σύλληψη του. Πηγή: koolnews.gr

Οι αρχές θα τον αποκαλέσουν «Pedrinho Matador» ή «Killer Petey» και τον αναζητούσαν ασταμάτητα. Μέχρι την σύλληψη του, στις 14 Μαΐου του 1973, είχε δολοφονήσει 70 εγκληματίες. Οι ψυχίατροι τον θεωρούν τον «τέλειο ψυχοπαθή» ή «κοινοπαθή». Είναι παρανοϊκός και αντικοινωνικός, αλλά εξαιρετικά ευφυής. Παρακολουθεί τα θύματα του, τα ακολουθεί και τα αποτελειώνει με διάφορους τρόπους.

Ούτε η φυλακή  ήταν ικανή να τον σταματήσει. Αν και είχε καταδικαστεί σε 128 χρόνια φυλάκισης το 2003,  ο Filhο δολοφόνησε άλλους 47 εγκληματίες μέσα στη φυλακή. Σε συνέντευξη που έδωσε, μάλιστα, δήλωσε πως συγκινείται όταν τιμωρεί τους κακούς. Μια νέα ποινή ορίζεται γι΄αυτόν, η οποία ανέρχεται στα 400 χρόνια φυλάκισης.

Τελικά, θα αποφυλακιστεί μετά από 34 χρόνια, στις 24 Απριλίου του 2007, για να φυλακιστεί ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011.

Ο Filhο είναι σίγουρα μια προβληματική προσωπικότητα. Πίστευε βαθύτατα πως ήταν ένας δίκαιος τιμωρός των κακούργων, χωρίς όμως να αναγνωρίζει τις δικές του εγκληματικές πράξεις. Ανάμεσα στο έγκλημα, την τιμωρία και την δικαιοσύνη υπάρχει μια λεπτή γκρίζα γραμμή που ο Filhο απέτυχε να αναγνωρίσει και κατέληξε να γίνει ένα από τα θύματα του.


Πηγές:

All That’s Interesting, Meet Pedro Rodrigues Filho, The Real-Life “Dexter” — Serial Killer Of Other Criminals.  (2018) Ανακτήθηκε από https://allthatsinteresting.com/pedro-rodrigues-filho (τελευταία πρόσβαση 13/1/2019)

Criminal Minds, Pedro Rodrigues Filho. Ανακτήθηκε από https://criminalminds.fandom.com/wiki/Pedro_Rodrigues_Filho(τελευταία πρόσβαση 13/1/2019)

 Narjas.Ζ, There’s a serial killer known as a real life Dexter who murdered criminals. Ανακτήθηκε από  https://www.indy100.com/article/theres-a-real-life-dexter-who-only-killed-criminals-pedro-rodrigues-filho-brazil-8262886(τελευταία πρόσβαση 13/1/2019)

Rebelcircus, Pedro Rodrigues Filho: Brazil’s Most Infamous Serial Killer. (2018). Ανακτήθηκε από https://www.rebelcircus.com/blog/pedro-rodrigues-filho-brazils-most-infamous-serial-killer/(τελευταία πρόσβαση 13/1/2019)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπόμπορη Αντιγόνη

Quem amat, amat; quem non amat, non amat. -Petronius

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;