Bobby Dunbar: Ένα άλυτο μυστήριο και δύο μικρά παιδιά

SHARE

Ο Bobby Dunbar και η οικογένεια του. Πηγή: hw2.thisamericanlife.org

Ένα απλό ταξίδι μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου ή να της δώσει μια ανατρεπτική τροπή. Αυτό συνέβη και στη περίπτωση ενός τετράχρονου αγοριού ονόματι Bobby Dundar. Ένα ευχάριστο ταξίδι στη Λίμνη Swayze της Λουιζιάνας θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν ο Bobby θα χαθεί μυστηριωδώς.

Το 1912, η οικογένεια Dundar αποφάσισε να επισκεφτεί τη γειτονική λίμνη για ψάρεμα. Το ταξίδι τους θα διακοπεί απότομα στις 23 Αυγούστου. Ο τετράχρονος Robert Clarence «Bobby» Dunbar χάθηκε την ώρα του παιχνιδιού. Οι γονείς του τον αναζήτησαν παντού και όταν οι έρευνες απέτυχαν, στράφηκαν στην αστυνομία. Μια επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε αμέσως σε ολόκληρη τη χώρα. Στην αρχή εξέτασαν τους αλιγάτορες της λίμνης για το ενδεχόμενο που το παιδί είχε φαγωθεί. Στην συνέχεια, έριξαν βόμβες στη λίμνη, ελπίζοντας πως θα αναδυθεί το πτώμα εξαιτίας των εκρήξεων. Μάταιες προσπάθειες. Ώσπου οχτώ μήνες μετά και ενώ οι ελπίδες λιγόστεψαν, κάποιοι ντόπιοι μιλούν στην αστυνομία για έναν άνδρα στο Μισισίπι. Ο άνδρας ταξίδευε με ένα παιδί, που ταίριαζε στη περιγραφή του Bobby. Ήταν επισκευαστής μουσικών οργάνων και λεγόταν William Cantwell Walters.

Bobby Dunbar
Ο William Walters. Πηγή: Seattle PI

Οι αρχές συλλαμβάνουν τον Walters. Εκείνος ισχυρίζεται πως το παιδί ονομάζεται Charles Bruce Anderson και πως η μητέρα του, Julia, του έδωσε την άδεια να πάρει τον γιο της στο ταξίδι του. Ο Bruce ήταν νόθο παιδί του αδερφού του. Η Julia εργάζονταν για την οικογένεια αλλά έφυγε για να ψάξει για νέα δουλειά. Την ιστορία του επιβεβαίωσαν αρκετοί κάτοικοι, μα η αστυνομία συνέχισε να τον υποπτεύεται.  Καλεί τους Dunbar, για να ταυτοποιήσουν το παιδί.

Εδώ τα γεγονότα διίστανται. Μερικές εφημερίδες περιγράφουν μια συγκινητική επανένωση, με το αγόρι να τρέχει στην αγκαλιά της μητέρας του, Lessie, φωνάζοντας «μαμά». Άλλες καταγράφουν σύγχυση στα πρόσωπα των γονέων, που δυσκολεύονται να τον αναγνωρίσουν. Παρόμοια ήταν και τα δημοσιεύματα για την επανένωση του με το μικρότερο παιδί της οικογένειας, Alonzo.  Την επομένη, η Lessie ανακοινώνει πως πρόκειται για τον γιο της Bobby, αφού τον έκανε μπάνιο και είδε τις ουλές και ελιές στο σώμα του. Η οικογένεια γυρίζει σπίτι με λαμπρές τιμές.

Advertisement

Λίγες μέρες μετά καταφτάνει η Julia Anderson ζητώντας τον γιο της. Εκείνη δουλεύει στα χωράφια του Walters. Όπως ισχυρίστηκε, του ζήτησε να προσέχει τον Bruce για δυο μέρες όσο εκείνη έψαχνε για νέα δουλειά. Κάτι που αποδείχτηκε δύσκολο. Ο Bruce  έμεινε για δυο μήνες με τον Walters, έως το περιστατικό με την εξαφάνιση. Οι Dunbar φέρνουν το παιδί για αναγνώριση. Η Julia, όμως, δυσκολεύεται. Την επόμενη μέρα της επιτρέπουν να τον γδύσει και αυτή δηλώνει σίγουρη πως πρόκειται για τον γιο της.

Συγκαλείται δικαστήριο. Η Julia, ωστόσο, αδυνατεί να πληρώσει δικηγόρο. Η ηθική της αμφισβητείται, επειδή έχει άλλα τρία παιδιά εκτός γάμου και είχε χάσει άλλα δυο. Η κηδεμονία ανατίθεται στους Dunbar, ο Walters καταδικάζεται σε δυο χρόνια φυλάκισης για απαγωγή και η Julia επιστρέφει συντετριμμένη στο σπίτι της. Η υπόθεση έκλεισε. Το αγόρι είναι ο Bobby Dunbar. Ή μήπως όχι;

Bobby Dunbar
Ο Bobby με την μητέρα του Lessie Dunbar. Πηγή: tulsaworld.com

Ο Bobby θα μεγαλώσει με την οικογένεια του. Θυμάται το σπίτι του και αγαπά τα αδέρφια του. Το 1944 επισκέπτεται τον γιο της Julia, Hollis, και την κόρη της, Jules. Και στις δυο επισκέψεις μίλησαν για αρκετό διάστημα. Αργότερα, θα αποκτήσει τέσσερα παιδιά και θα πεθάνει το 1966. Πάντα ως Bobby Dunbar. Ο γιος του, Gerald, θυμάται τον Bobby να αναφέρεται για τους παππούδες του σαν «τους ανθρώπους που ήρθαν να τον πάρουν». Το 2004 η εγγονή του, κόρη του Bobby Dunbar Junior, κάνει την δική της έρευνα. Η  Margaret Dunbar Cutright είναι πεπεισμένη πως ο παππούς της είναι ο Bobby Dunbar, αλλά τα στοιχεία την μπερδεύουν. Αποφασίζει να συγκρίνει δείγματα DNA από τον πατέρα της και τον θείο της, γιο του Alonzo. Τα αποτελέσματα βγαίνουν αρνητικά. Καμία συγγένεια μεταξύ τους.

Τα αποτελέσματα μίλησαν. Ο Bobby Dunbar είναι στην πραγματικότητα ο Bruce Anderson. Και ο πραγματικός Bobby Dunbar αγνοείται ως αυτή την ημέρα.

Οι οικογένειες Anderson και Walters νιώθουν αγαλλίαση για την αθωότητα των μελών της οικογένειας τους. Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν. Γιατί ο Bruce δεν είπε την αλήθεια; Σε ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ το 2008, «This American LifeThe Ghost of Bobby Dunbar», η  Margaret  θεωρεί πως ο Bobby έγινε τροφή κάποιου αλιγάτορα. Κάποιοι θεωρούν πως πίσω από την εξαφάνιση κρύβονται οι Dunbar. Άλλοι ισχυρίζονται πως βρέθηκαν ίχνη κοντά στη λίμνη και ντόπιοι μαρτυρούν έναν άντρα να απομακρύνεται από το σημείο με τον Bobby.

Advertisement

Τίποτα από αυτές τις φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μικρή ελπίδα υπάρχει για επιβεβαίωση τους. Τόσο η εξαφάνιση όσο και τα κίνητρα του Bruce θα παραμείνουν ίσως για πάντα άλυτα.

Bobby Dunbar
Εξώφυλλο εφημερίδας της εποχής με τα δυο παιδιά. Πηγή: Boredom Therapy

ΠΗΓΉ:

Bobby Dunbar: The Boy Who Vanished And Came Back As A New Child. Ανακτήθηκε από https://allthatsinteresting.com/bobby-dunbar (Τελευταία πρόσβαση 3/2/2019)

Bobby Dunbar Biography. Ανακτήθηκε από https://www.thefamouspeople.com/profiles/bobby-dunbar-40931.php (Τελευταία πρόσβαση 3/2/2019)

The Bobby Dunbar kidnapping case leaves unanswered questions. Ανακτήθηκε από https://eu.dailyworld.com/story/news/2018/08/17/walters-dunbar-kidnapping-case-part-2/1018090002/(Τελευταία πρόσβαση 3/2/2019)

“The Ghost of Bobby Dunbar”: This American Life. Ανακτήθηκε από https://medium.com/i-love-podcasts/the-ghost-of-bobby-dunbar-this-american-life-86f056fa6a06 (Τελευταία πρόσβαση 3/2/2019)

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Quem amat, amat; quem non amat, non amat. -Petronius

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG