Πόλεις που άντεξαν στο χρόνο

πόλεις

Έχουμε διαβάσει, μελετήσει και ονειρευτεί αρκετές από αυτές. Πόλεις που έχουν αφήσει πίσω τους μεγάλη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά για κάθε τόπο, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του χρόνου, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής πίσω τους.

Ανάμεσά τους φυσικά και δύο ελληνικές: η Αθήνα και το Άργος.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το φωτογραφικό υλικό και να ταξιδέψετε σε μια άλλη εποχή έστω και για λίγο και να φανταστείτε πως ήταν στα αρχαία χρόνια οι πόλεις αυτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1. Βαρανάσι, Ινδία

Κατοικείται για περισσότερο από 5.000 χρόνια, η αρχαιότερη πόλη στην Ινδία και η πιο ιερή πόλη στον κόσμο για τους Ινδουιστές.

2. Λουογιάνγκ, Κίνα

Χτίστηκε περίπου πριν από 4.000 χρόνια.

 

3. Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Κατοικείται εδώ και 4.000 με 5.000 χρόνια.

4. Ρέι, Ιράν

Κατοικείται εδώ και 8.000 χρόνια.

5. Σιδώνα, Λίβανος

Κατοικείται 6.000 χρόνια.

6. Βύβλος, Λίβανος

Η Βύβλος υπήρξε μια συνεχώς κατοικημένη πόλη για περίπου 5.000 χρόνια.

 

7.  Πλόβντιβ Βουλγαρία

Η γνωστή στους Έλληνες ως Φιλιππούπολη κατοικείται τα τελευταία.. 6.000 χρόνια!

8. Χαλέπι, Συρία

Ισοπεδωμένη πλέον από τον εμφύλιο η πόλη υπάρχουν ενδείξεις ότι κατοικείται εδώ και 8.000 χρόνια, αλλά οι ανασκαφές σε μια τοποθεσία μόλις 15,5 μίλια βόρεια δείχνουν ότι οι πρώτοι κάτοικοι υπήρξαν πριν από 13.000 χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται ίσως για την αρχαιότερη πόλη στον κόσμο.

9. Ιεριχώ, Παλαιστίνη

Κατοικείται τουλάχιστον 11.000 χρόνια, όπως και η Δαμασκός.

 

10. Δαμασκός, Συρία

Κατοικείται περίπου 11.000 χρόνια.

11. Άργος, Ελλάδα

Κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια και «ανταγωνίζεται» με την Αθήνα για την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης.

 

12. Αθήνα, Ελλάδα

Το λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας κατοικείται συνεχώς για τουλάχιστον 7.000 χρόνια.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λένα Μπίρμπα

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;