Open House 2017: Δωρεάν είσοδος για το κοινό σε 100 κτίρια της Αθήνας

Open House

Το Open House επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα το διήμερο 1-2 Απριλίου, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα του Open House γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1992 και σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, έχει καταφέρει να διαδοθεί σε 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Διεξάγεται ετησίως για ένα διήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στον κόσμο δωρεάν. Η πόλη λαμβάνει τη μορφή ενός ανοιχτού μουσείου, με τα κτίρια και τη μοναδική αρχιτεκτονική τους να αποτελούν τα εκθέματα.

Το φετινό πρόγραμμα του Open House Athens εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένο, με τους συμμετέχοντες να έχουν ευκαιρία για ξενάγηση σε περισσότερα από 100 κτίρια και χώρους της πρωτεύουσας με τη βοήθεια 450 εθελοντών. Το Open House διευρύνεται, φέτος, παρουσιάζοντας ένα σύνολο παράλληλων δράσεων, έτσι ώστε να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις δράσεις:

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS θα στεγαστεί το ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Βox). Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Made in Athens powered by jamjar.gr, το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους, όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι της δημιουργικής και παραγωγικής κοινότητας της Αθήνας. Την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα μία ακόμη δράση του Open Athens και, συγκεκριμένα το Open School. Θα απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών και θα περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ορισμένα κτίρια, καθώς και junior workshops για παιδιά Δημοτικού.

Για πρώτη φορά φέτος, εξάλλου, δύο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του Open House Athens 2017. Αυτή η δράση οργανώνεται με τη συνεργασία της Αμερικανικής και της Νορβηγικής Πρεσβείας, με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των δύο αυτών κτιρίων (Open Embassy).

 

Συνεχίζοντας, αξίζει να αναφέρουμε την πολύ όμορφη πρωτοβουλία της Σχολής Βακαλό Art & Design για το φετινό Open House Athens, η οποία μέσω του διαγωνισμού της Open your portfolio, ορίζει έπαθλο μια υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Ολοκληρώνοντας με τις δράσεις, να σημειώσουμε πως οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (Open Bike), να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας στο instagram Open Photo και να γιορτάσουν στο τέλος με το Time to Close Party. Με το πέρας των πολυάριθμων εκδηλώσεων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει μέσα από την ιστοσελίδα του Open House Athens το αγαπημένο του κτίριο (Papastratos Open Vote).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του Οpen House Athens 2017  θα βρείτε στο openhouseathens.gr.

 

 

Πηγές:

http://www.thetoc.gr/politismos/article/open-house-2017-mpeite-se-100-wraiotera-ktiria-tis-athinas

Έρχεται το “Οpen house Athens 2017”

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Κουτσοχρήστος

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014. Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;