Μουσείο Αποτυχίας: τα πιο αποτυχημένα προϊόντα του κόσμου

Μουσείο αποτυχίας
Πηγή εικόνας: lifo.gr

Υπάρχει κάτι που να συνδέει την κολόνια της Harley Davidson με τον Donald Trump, την Coca Cola με γεύση καφέ και το στυλό που έφτιαξε η Bic ειδικά για γυναίκες; Η απάντηση είναι «ναι». Όλα αυτά και πολλά ακόμα, αποτελούν εκθέματα στο Μουσείο της Αποτυχίας, το οποίο βρίσκεται στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας. Στις αίθουσες αυτού του μουσείου επικρατούν κάποια από τα πιο αποτυχημένα προϊόντα όλων των εποχών, τα οποία κόστισαν μια περιουσία στις εταιρίες, και φυσικά οι δημιουργοί τους έσπευσαν να αποσύρουν.

Μουσείο αποτυχίας
«Παρασκευή και 13». Πηγή εικόνας: usay.gr

Το Μουσείο της Αποτυχίας είναι δημιούργημα του παθιασμένου ψυχολόγου Σάμιουελ Γουεστ, ο οποίος συγκέντρωσε προϊόντα που δεν ευδοκίμησαν στον κόσμο της κατανάλωσης. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν, μεταξύ άλλων, τη μάσκα χαλάρωσης που θυμίζει κάτι από την ταινία τρόμου «Παρασκευή και 13», τη διαφανή Πέπσι, την Κόκα Κόλα με καφέ, τα πατατάκια Πρινγκλς χωρίς λιπαρά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όπου -σε μια προσπάθεια μίμησης της Μονόπολι- προσπαθείς να γίνεις πλούσιος σαν τον Τραμπ.

Μουσείο αποτυχίας
Κόκα κόλα με καφέ. Πηγή εικόνας: hania.news

Υπάρχουν επίσης στο μουσείο αποτυχίας παράξενα ποδήλατα που δεν ευτύχησαν, καθώς και το Segway που όταν παρουσιάστηκε χαρακτηρίστηκε ως ο διάδοχος του αυτοκινήτου. Υποτίθεται, μάλιστα, πως οι πόλεις μας θα άλλαζαν μορφή, καθώς το Segway θα επανακαθόριζε τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε. Αν εξαιρέσουμε τις τουριστικές περιοχές, όμως, το Segway δεν είδε τις ρόδες του να κυλάνε πολύ πιο μακριά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην Πράγα η χρήση του απαγορεύεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μουσείο Αποτυχίας
Επιτραπέζιο Donald Trump. Πηγή εικόνας: hania.news

«Οι εταιρείες καινοτομούν συνεχώς. Οι επιτυχίες τους παίρνουν δημοσιότητα και επαίνους, ενώ οι αποτυχίες αποσύρονται αθόρυβα και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτές», δηλώνει στο CNN ο Σάμιουελ Ουέστ, ψυχολόγος και ερευνητής που ίδρυσε το μουσείο με τη δική του συλλογή 51 αποτυχημένων προϊόντων και κάθε μέρα λαμβάνει στο ταχυδρομείο νέα προϊόντα από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

Ο δημιουργός του μουσείου αποτυχίας, Samuel West, ήθελε να παρουσιάσει σφάλματα επιχειρήσεων ως ένα τρόπο να αναγνωρίσει και να τιμήσει τον συχνά ανώμαλο δρόμο προς τη δημιουργική επιτυχία. Αν και η αποτυχία είναι στο όνομα του ιδρύματος, το κυρίαρχο θέμα του μουσείου είναι να συνεχίσει και να καινοτομεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το άρθρο:

Μουσείο Αποτυχίας: Αυτά είναι τα πιο αποτυχημένα προϊόντα όλων των εποχών  ανακτήθηκε:https://hania.news/2017/08/26/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1/ (τελευταία πρόσβαση 5.6.21)

Κι όμως! Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα έχουν το δικό τους μουσείο ανακτήθηκε από: https://www.usay.gr/google-news/ki-omos-ta-pio-apotychimena-proionta-echoyn-to-diko-toys-moyseio/ (τελευταία πρόσβαση 5.6.21)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Πουρσανίδου

“For my part I know nothing with any certainly, but the sight of the stars makes me dream.” -Vincent Van Gogh.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;