Ένα μουσείο για τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο

μουσείο μπελογιάννη

Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα, τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», το οποίο θα στεγαστεί στο σπίτι που γεννήθηκε ένα από τα πλέον ηρωικά στελέχη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας του Μουσείου. Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Δ. Κουτσούμπας είχε επισκεφτεί την Αμαλιάδα με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ στην γενέτειρα του Ν. Μπελογιάννη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στον οποίο τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, τόσο για την οργάνωση του Μουσείου, όσο και για τα εκθέματά του, με υλικό από το Αρχείο της ΚΕ του κόμματος για τον Ν. Μπελογιάννη και τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Στις 20 Ιανουαρίου 2016, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε εκ νέου με τον δήμαρχο Αμαλιάδας, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου λειτουργίας του Μουσείου.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα γίνουν τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του μεγάλου αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 Μάρτη του 1952.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα εγκαίνια του Μουσείου θα παραβρεθεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ  υπευνθίζεται πως το κόμμα έχει παραδώσει πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό από το Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής του.

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας απευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής, έτσι ώστε το Μουσείο να λειτουργήσει σε συνεργασία του Δήμου Αμαλιάδας με το ελληνικό Κοινοβούλιο.

μουσείο μπελογιάννη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κώτσια

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;