Κορωνοϊός: εμβολιασμός και (νέα) δημοκρατία

εμβολιασμός
Πηγή εικόνας: m.naftemporiki.gr

Ο εμβολιασμός των πολιτών έχει γίνει το βασικό θέμα συζητήσεων τις τελευταίες μέρες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από μήνες απαράδεκτης διαχείρισης της πανδημίας και  κακού μάρκετινγκ στο θέμα του εμβολιασμού, προχωράει στον πλήρη διαχωρισμό της ελληνικής κοινωνίας σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο  παραλογισμού το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ατομική ελευθερία του κάθε ανθρώπου. Αφενός, ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή και δικαίωμα του καθένα, ειδικά όταν το αποτέλεσμα αυτού δεν έχει δοκιμαστεί στο χρόνο, ούτε μας εγγυάται την πλήρη προστασία μας από τον κορωνοιό. Αφετέρου, η κυβέρνηση διχάζει για ακόμη μια φορά τους πολίτες. “Επιβραβεύει” τους εμβολιασμένους και απομονώνει και τιμωρεί τους ανεμβολίαστους.

Ταυτόχρονα, οι μεταλλάξεις άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα από την Ινδία, το Τιμπουκτού και το Ντουμπάι καλλιεργούν το κλίμα αμφισβήτησης προς τους ειδικούς επειδή  οι μεταλλάξεις αυτές άλλοτε νικιούνται από το τάδε εμβόλιο που προκαλεί όμως το τάδε πρόβλημα υγείας αλλά είναι χειρότερος ο κορονωιός αλλά ΜΕΘ και μόνιμες προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν.

εμβολιασμός
Πηγή εικόνας: tanea.gr

 

Πράσινο πιστοποιητικό και πράσινα άλογα

Η αρχή έγινε μερικούς μήνες πριν με την ανακοίνωση πράσινου πιστοποιητικού όπου θα φαίνεται ο εμβολιασμός του κάθε πολίτη. Την εβδομάδα αυτή φτάσαμε στο λάδωμα της νεολαίας από την κυβέρνηση με το freedom pass των 150 ευρώ. Προφανώς, στις ηλικίες αυτές το κυβερνών κόμμα δεν είναι τόσο δημοφιλές. Το φιάσκο αυτό κορυφώνεται με τους ανεμβολίαστους να αναγκάζονται να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό ή τεστ αντιγόνων για να πάνε για ένα καφέ…Εννοείται πως θα υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι για τους “κακούς ψεκασμένους”  ανεμβολίαστους και χώροι ελευθερίας για όσους συμμορφώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσβαση λοιπόν μόνο εμβολιασμένων στα πολιτιστικά δρώμενα και στους χώρους εστίασης θέτει το πρόβλημα της περιθωριοποίησης των υπολοίπων σε μια εποχή που αρχίζουν και φαίνονται οι συνέπειες του εγκλεισμού στον ψυχισμό της κοινωνίας. Ο εμβολιασμός από επιλογή, γίνεται εκβιασμός για όσους φοβούνται, για όσους έχουν προβλήματα υγείας, για όσους είναι οικονομικά ασθενείς, για όσους για δικούς τους λόγους δε θέλουν να εμβολιαστούν.

Επίσης, θα δούμε τους εργαζόμενους σε εστίαση, πολιτισμό και τουρισμό, να γίνονται αστυνομικοί και ελεγκτές σκανάροντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού και βγάζοντας το φίδι από την τρύπα. Εννοείται πως όποιος επιλέξει να λειτουργήσει με μη εμβολιασμένους, θα μπορεί να έχει λιγότερο κόσμο άρα χαμηλότερο τζίρο.

εμβολιασμός
Πηγή εικόνας: facebook.com

Βέβαια, τα παραπάνω δημιουργούν την εξής απορία. Πότε άραγε θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για να μη μείνουμε χωρίς δουλειά, να μην μπορούμε να πάμε στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, να απαγορεύεται να μπούμε στο μετρό. Ίσως, όλη αυτή η τρομοκρατία των ΜΜΕ μαζί με τα μέτρα για την γαλάζια “ελευθερία” να είναι άλλο ένα κόλπο μάρκετινγκ για να γλιτώσουν την κατακραυγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο μέλλον.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

https://www.news247.gr/politiki/pronomia-gia-emvoliasmenoys-oi-anakoinoseis-apo-ton-kyriako-mitsotaki-live-eikona.9277162.html?fbclid=IwAR071t7yYg6W2fuyry5ncN4OoX7wwc9lQmiATj3au1ezdGpDT3KWTsXIoSw

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;