Κόλλα…αγκώνα: το νέο emoji του κορονοϊού

emoji
ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ STEPHEN WRIGHT

Αποτελεί γεγονός πως τα emoji έχουν πλέον εξασφαλίσει την θέση τους στην σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία. Είναι πάντοτε πρόθυμα να καλύψουν το κενό της παραστατικότητας στο γραπτό λόγο μας. Κάποιες φορές δηλώνουν όσα τα λόγια δεν φτάνουν να πουν και άλλες συμπληρώνουν τις φράσεις μας. Επίσης, χωρίς αμφιβολία ανήκουν στα μέσα που ευνοούν την εκδήλωση συναισθημάτων. Ειδικότερα, θα λέγαμε πως τα emoji διαμορφώνουν την δικιά τους ψυχολογία στον ψηφιακό κόσμο. Συνεπώς, πώς θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια ιδιαίτερη περίοδο, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλύπτουν σχεδόν αποκλειστικά την ανάγκη για επικοινωνία;

Λέμε αντίο στους γνωστούς χαιρετισμούς 

Η εμφάνιση του κορονοϊού μας επιτάσσει να ξεχάσουμε, έστω παροδικά, τους κλασικούς τρόπους που χαιρετάμε κάποιον. Είτε με φιλική είτε με επαγγελματική διάθεση.

Είναι καιρός, όπως αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Νέας Υόρκης Stephen Paul Wright, να βρούμε κάτι που να λέει την ιστορία μας. Ορμώμενος από αυτό, πήρε την απόφαση να σχεδιάσει το ‘Elbow Bump Emoji’, ώστε να μεταφέρει τον τρόπο χαιρετισμού που προβλέπεται από την πραγματικότητα, στο ίντερνετ. Η έμπνευση του για το emoji ήρθε παρατηρώντας ανθρώπους να αποφεύγουν την επαφή με άλλους και να επιλέγουν το άγγιγμα των αγκώνων αντί χειραψίας. Όλα ξεκίνησαν πριν καν ακόμα απαγορευτεί η λειτουργία των σχολείων. Ήταν τότε που με την βοήθεια του Photoshop και ορισμένων υπάρχοντων emoji, οδηγήθηκε στον σχηματισμό της εικόνας δύο αγκώνων που ενώνονται. Έπειτα, ακολούθησε η μετατροπή της σε κινούμενη εικόνα ή αλλιώς στο γνωστό σε όλους μας GIF. Στην συνέχεια, έθεσε το σημείο εκκίνησης για την προώθησή του, καθώς το μοιράστηκε μέσω των social media σε φιλικό του περιβάλλον.

Πως βρίσκουμε το elbow bump emoji;

Είναι γεγονός πως δεν θα το βρείτε απευθείας στο πληκτρολόγιό σας, αφού δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα ως επίσημο από την Unicode. Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι ότι θα αργήσουμε αρκετά και να το δούμε εκεί. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ιδρυτή της  Emojipedia, Jeremy Burge, δεν είναι άλλος παρά η γραφειοκρατία. Χρειάζεται μια μακρά διαδικασία για να γίνει εν τέλει δεκτό. Επιπλέον, ενδέχεται μόλις λάβει την έγκριση, να μην είναι πλέον επίκαιρο. Πάραυτα, αυτό το emoji είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε στις συσκευές σας, από την επίσημη ιστοσελίδα του δημιουργού. Έτσι, αποτελεί ήδη ένα σύμβολο χαρακτηριστικό της περιόδου και μια προσπάθεια για προώθηση της διατήρησης των αποστάσεων μεταξύ των ατόμων. Συνεπώς, αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε, είναι να τηρούμε τους κανόνες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μα φυσικά και να χρησιμοποιούμε το νέο emoji για τους άμεσους όσο και τους ψηφιακούς χαιρετισμούς μας.

emoji
Πηγή: https://www.stephenpaulwright.com

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Is It Time for an Elbow Bump Emoji?, ανακτήθηκε από www.wired.com

The Elbow Bump Emoji, ανακτήθηκε από www.stephenpaulwright.com

We Now Have an Elbow Bump Emoji. There’s a Caveat, ανατήθηκε από www.newser.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θάνος Μανώλης

Είμαι ο Θάνος! Ένας ονειροπόλος φοιτητής Χημείας που αν διασπάσεις στα συστατικά του θα λάβεις μια μόνιμη αίσθηση ανικανοποίητου, ανησυχίες για τον κόσμο, συνοδευόμενες από μια αισιοδοξία ότι μπορεί ακόμα να τον αλλάξει και φυσικά, όνειρα. Λατρεύω να ασχολούμαι με την φωτογραφία, να βλέπω μπόλικες ταινίες, να ταξιδεύω και για να ξεφεύγω από τα αρνητικά επιλέγω να..τρέχω. Μότο μου το κοινότυπο αλλά όχι αυτονόητο...just be yourself!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;