Τρόφιμα και φάρμακα για 3.000 οικογένειες από τον Εθνικό

 

 

τρόφιμα και φάρμακα

Σε μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία θα προβεί το Σάββατο 21 Απριλίου το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Εθνικού, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα σε 3.000 οικογένειες. Μια κίνηση αλληλεγγύης προς τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Πειραιά με ανήλικα και ενήλικα παιδιά, καθώς και μοναχικά άτομα.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Καρδίτσα για την Α2 κατηγορία μπάσκετ το σωματείο ανακοίνωσε επίσημα, ότι η είσοδος στο γήπεδο θα πραγματοποιείται μόνο με την παράδοση μιας σακούλας από τρόφιμα και φάρμακα. Όσα αγαθά συγκεντρωθούν, αναμένεται να στηρίξουν 3.000 αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Πειραιά μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά(ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια επιχείρηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, η οποία παρέχει σημαντική βοήθεια σε άπορες οικογένειες μέσω χορηγικών προγραμμάτων. Εδώ και μία τριετία συντελούνται διαδικασίες από την εταιρεία, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του καταλόγου απόρων στο Δήμο Πειραιά. Μια προσπάθεια με στόχο τον αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο ένταξής τους στα προγράμματα διανομής τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων κλπ.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος του Εθνικού ενημερώνει αναλυτικά τον κόσμο για τη δράση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Ορισμένα από τα επιτεύγματα της εταιρείας αναφέρονται παρακάτω:

  • Λειτουργία χώρου φιλοξενίας αστέγων: Παρέχεται σίτιση σε άστεγους συμπολίτες μας από δωρεές ποικίλων φορέων.
  • Πρόγραμμα «Διδακτικής Αλληλεγγύης»: Προσφέρεται πρόσθετη στήριξη στα μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα από εθελοντές εκπαιδευτικούς.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο: Λειτουργεί εθελοντικά και εξασφαλίζει με τα αναγκαία βασικά φάρμακα εκείνους, κυρίως, που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν.
  • Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: Παρέχονται υπηρεσίες σε περίπου 100 άτομα, συνήθως ηλικιωμένα. Προσφέρονται, μεταξύ άλλων, ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, καθαριότητα σπιτιού και συνοδεία για ιατρικές εξετάσεις.

Αυτές είναι μερικές μονάχα από τις δράσεις του ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι οποίες βρίσκονται σε ισχύ με γνώμονα την αρωγή στα άπορα άτομα του Δήμου Πειραιά.

Ο Εθνικός απευθύνει, επιπλέον, κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Πειραιά, ώστε να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

«Σας περιμένουμε όλους, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να τιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ανεκτίμητη».

Με αυτό το πολύ όμορφο μήνυμα θα κλείσει και το κείμενο. Ας ελπίσουμε, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εθνικού όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και φορείς.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Κουτσοχρήστος

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014. Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;