Συμβολική κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

γυναικείες φυλακές κορυδαλλού

Στην κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τοπικών παραγόντων προχώρησαν ο δήμος Κορυδαλλού σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου, κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για μια πρώτη νίκη του λαού του Κορυδαλλού και «την θέση των γκρίζων τοίχων και των κελιών θα πάρει σύντομα ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σταύρος Κασιμάτης.

Πρόκειται για έναν χώρο 10 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν παλαιότερα τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών. Για τον χώρο αυτόν υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης στάθηκε στην καθυστέρηση στο έργο της κατεδάφισης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην πρωτοβουλία του υπουργού για την επίσπευση των διαδικασιών  που θα δώσει ευκαιρία για ανάπλαση της περιοχής και την δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν έναν πνεύμονα πρασίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί».

Για την ιστορία Το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα στη Θήβα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης. Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου 2011 με απόφαση του τότε  υπουργού Χάρη Καστανίδη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών. Το έργο είχε πρακτικά παγώσει από το 2013 και η επανέναρξη των εργασιών έγινε μόνο από το 2017.

Με πληροφορίες από το http://www.protagon.gr/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κώτσια

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;