BikeStormz: στο Λονδίνο πολεμούν τη βία με τα ποδήλατα

SHARE

BikeStormz

Ήταν ένα απόγευμα του Απριλίου και τα σύννεφα είχαν αρχίσει ήδη να καλύπτουν το γαλάζιο του ουρανού, όταν χιλιάδες έφηβοι ποδηλατιστές ξεχύθηκαν στου δρόμους του κεντρικού Λονδίνου. Κάποιοι από αυτούς οδηγούσαν BMXs και άλλοι ακριβά ποδήλατα τύπου βουνού. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την BikeStormz, μία βρετανική κοινότητα ποδηλατιστών και είχε ως σκοπό τη διαμαρτυρία για την έξαρση της βίας του δρόμου, η οποία τον τελευταίο χρόνο είναι αιτία της αφαίρεσης 50 ζωών και αιτία του τραυματισμού πάνω από 1.000 ατόμων μόνο στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο δεν είναι αποκλειστικά πλούσια πόλη. Το ένα τρίτο των παιδιών μεγαλώνουν μέσα στη φτώχεια πράγμα που σε συνδυασμό με την έλλειψη υπηρεσιών βοήθειας των νέων, όπως ισχυρίζονται και οι ειδικοί,  μπορεί να σπρώξει στους νέους στο έγκλημα. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει και η BikeStormz να βοηθήσει τα νέα παιδιά να αποφύγουν την εμπλοκή τους σε περιστατικά βίας ενθαρρύνοντάς τα να αφήσουν κάτω τα μαχαίρια και να βγουν έξω για ποδηλασία. Γι’ αυτό άλλωστε και η καμπάνια ονομάστηκε #BikesUpKnivesDown που σημαίνει «Πάνω τα ποδήλατα κάτω τα μαχαίρια».

Τι είναι όμως πραγματικά η BikeStormz; Είναι μία κοινότητα ποδηλατιστών στη Μ. Βρετανία στην οποία συμμετέχουν νέοι ποδηλατιστές. Αυτοί λοιπόν, περνούν ευχάριστα την ώρα τους και ξεχνούν για λίγο τα προβλήματά τους  κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα τους, καθώς επίσης και τις ικανότητες τις οποίες εξασκούσαν όλο το χρόνο.

BikeStormz

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και αυτή η κίνηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Αρχικά δεν έγινε αποδεκτή, καθώς οι αρχές την θεώρησαν ως μια ακόμα παιδιαρίστικη ανοησία και ο τύπος φαίνεται ότι είχε την ίδια άποψη. Ωστόσο, τώρα πια τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν την υποστήριξή τους και οι χορηγίες πέφτουν βροχή από εταιρίες, όπως η Nike και η GoPro, οι οποίες στηρίζουν αυτή την κίνηση νέων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να πολεμήσουν την εγκληματικότητα μέσα από ένα ειρηνικό χόμπι.

Advertisement

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση προσπαθούν να λύσουν τα πολύπλοκα ζητήματα βίας του Λονδίνου και γενικά της Μ. Βρετανίας μπαίνοντας σε ευχάριστες περιπέτειες. Αυτοί οι έφηβοι είναι περήφανοι για την αντεγκληματική τους κίνηση ενάντια στη βία στην οποία συμμετέχουν και ελπίζουν ότι θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=zzNlSHFLQ7Y

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Η Νίκη σπουδάζει στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κατάγεται από τη Δράμα. Της αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος και η βρετανική κουλτούρα. Αν και γεννημένη σε άλλη δεκαετία αγαπά την εποχή των '80s.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG