#SHAREIT: Γίνε κι εσύ γενναιόδωρος και βοήθησε!

Η λέξη «γενναιοδωρία» είναι συνώνυμη με τη λέξη ανθρωπιά. Τι, όχι; Ναι, ίσως να μην είναι λεξιλογικά συνώνυμη, αλλά θα έπρεπε να είναι ηθικά συνώνυμη. Έτσι, λοιπόν, η Actionaid πήρε -για ακόμα μια φορά- μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Με ένα απλό #SHAREIT  του καθενός, όπως είναι και το όνομα της συγκεκριμένης καμπάνιας, μπορείς να μοιραστείς ένα βίντεο, με τα έσοδα των προβολών του να πηγαίνουν στην Actionaid, η οποία θα μπορέσει, με το ποσό αυτό να στηρίξει την επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής και νερού, εξαιτίας της ξηρασίας σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία.

actionaid

Το συγκεκριμένο βιντεάκι, δείχνει μια πράξη μεγάλης ανθρωπιάς, από μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά, η Actionaid κινηματογράφησε την αντίδραση ενός παιδιού, το οποίο μένει στο χωριό Τσέτσερε, στην περιοχή Γκα της Γκάνας, όταν κάποιος του πρόσφερε γλυκά. Η μικρή Afua λοιπόν, πήρε τη σακούλα με τα γλυκά και εντελώς αυθόρμητα τα μοίρασε στην οικογένεια και στους φίλους της. Ευτυχώς για όλους μας, το αληθινό αυτό περιστατικό, δεν είναι το μοναδικό, καθώς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν μάθει να μοιράζονται όσα έχουν, ακόμα και αυτά που έχουν είναι ελάχιστα.

Όταν βλέπεις, ταλαιπωρημένα και πεινασμένα παιδιά να μοιράζονται λίγη τροφή, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μοιραστείς κι εσύ και συγκεκριμένα, το παρακάτω βίντεο:

Ήξερες πως 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού από την τεράστια καταστροφή που έφερε η έλλειψη βροχοπτώσεων; Όπως αναφέρει και η ίδια η Actionaid, έχει ξεκινήσει να διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και νερό σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία, ενώ στην Κένυα κατασκευάζει πηγές και πηγάδια και στη Σομάλιλαντ δίνει έμφαση σε γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Advertisement

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κύριος Γεράσιμος Κουβαράς: «εμείς, στην ActionAid είμαστε τυχεροί. Βλέπουμε καθημερινά πράξεις γενναιοδωρίας τόσο στην Ελλάδα της κρίσης από ανθρώπους που στηρίζουν τις δράσεις μας, όσο και στις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής όπου δρούμε, από τους ανθρώπους που στηρίζουμε».

Βλέπουμε λοιπόν, για ακόμα μία φορά, πως ο κόσμος υποφέρει από πολλά προβλήματα, που όχι, δε συγκρίνονται με τα καθημερινά δικά σου ζητήματα σε καμία περίπτωση. Όποιος έχει προβλήματα επιβίωσης πρέπει να βοηθηθεί από τον καθένα μας, χωρίς δικαιολογίες αυτήν τη φορά. Κάνε την αρχή, με μια απλή κοινοποίηση του παραπάνω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα νιώσεις κι εσύ πως έβαλες ένα «λιθαράκι» στη μεγάλη προσπάθεια της Actionaid. Άντε λοιπόν, τι περιμένεις;

Θα βρεις τον σύνδεσμο στο Youtube εδώ


Πληροφορίες από Actionaid

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG