#SHAREIT: Γίνε κι εσύ γενναιόδωρος και βοήθησε!

Η λέξη «γενναιοδωρία» είναι συνώνυμη με τη λέξη ανθρωπιά. Τι, όχι; Ναι, ίσως να μην είναι λεξιλογικά συνώνυμη, αλλά θα έπρεπε να είναι ηθικά συνώνυμη. Έτσι, λοιπόν, η Actionaid πήρε -για ακόμα μια φορά- μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Με ένα απλό #SHAREIT  του καθενός, όπως είναι και το όνομα της συγκεκριμένης καμπάνιας, μπορείς να μοιραστείς ένα βίντεο, με τα έσοδα των προβολών του να πηγαίνουν στην Actionaid, η οποία θα μπορέσει, με το ποσό αυτό να στηρίξει την επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής και νερού, εξαιτίας της ξηρασίας σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία.

actionaid

Το συγκεκριμένο βιντεάκι, δείχνει μια πράξη μεγάλης ανθρωπιάς, από μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά, η Actionaid κινηματογράφησε την αντίδραση ενός παιδιού, το οποίο μένει στο χωριό Τσέτσερε, στην περιοχή Γκα της Γκάνας, όταν κάποιος του πρόσφερε γλυκά. Η μικρή Afua λοιπόν, πήρε τη σακούλα με τα γλυκά και εντελώς αυθόρμητα τα μοίρασε στην οικογένεια και στους φίλους της. Ευτυχώς για όλους μας, το αληθινό αυτό περιστατικό, δεν είναι το μοναδικό, καθώς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν μάθει να μοιράζονται όσα έχουν, ακόμα και αυτά που έχουν είναι ελάχιστα.

Όταν βλέπεις, ταλαιπωρημένα και πεινασμένα παιδιά να μοιράζονται λίγη τροφή, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μοιραστείς κι εσύ και συγκεκριμένα, το παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήξερες πως 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού από την τεράστια καταστροφή που έφερε η έλλειψη βροχοπτώσεων; Όπως αναφέρει και η ίδια η Actionaid, έχει ξεκινήσει να διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και νερό σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία, ενώ στην Κένυα κατασκευάζει πηγές και πηγάδια και στη Σομάλιλαντ δίνει έμφαση σε γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κύριος Γεράσιμος Κουβαράς: «εμείς, στην ActionAid είμαστε τυχεροί. Βλέπουμε καθημερινά πράξεις γενναιοδωρίας τόσο στην Ελλάδα της κρίσης από ανθρώπους που στηρίζουν τις δράσεις μας, όσο και στις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής όπου δρούμε, από τους ανθρώπους που στηρίζουμε».

Βλέπουμε λοιπόν, για ακόμα μία φορά, πως ο κόσμος υποφέρει από πολλά προβλήματα, που όχι, δε συγκρίνονται με τα καθημερινά δικά σου ζητήματα σε καμία περίπτωση. Όποιος έχει προβλήματα επιβίωσης πρέπει να βοηθηθεί από τον καθένα μας, χωρίς δικαιολογίες αυτήν τη φορά. Κάνε την αρχή, με μια απλή κοινοποίηση του παραπάνω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα νιώσεις κι εσύ πως έβαλες ένα «λιθαράκι» στη μεγάλη προσπάθεια της Actionaid. Άντε λοιπόν, τι περιμένεις;

Θα βρεις τον σύνδεσμο στο Youtube εδώ


Πληροφορίες από Actionaid


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μακρή

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;