Τα τραγούδια των Ιταλών δίνουν “ρυθμό” στην καραντίνα

"ρυθμό" στην καραντίνα
Πηγή εικόνας: msn.com

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται στη γειτονική χώρα, καθώς οι Ιταλοί τραγουδούν δίνοντας «ρυθμό» στην καραντίνα. Η Ιταλία είναι από η ευρωπαϊκή χώρα που βιώνει μία εθνική τραγωδία από την επέλαση του κορωναϊού. Οι πολίτες της, προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να σταθούν όρθιοι ψυχολογικά απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Καθώς είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί από την ιταλική κυβέρνηση για την εξάπλωση του ιού, οι πολίτες της Ιταλίας χρησιμοποιούν την μουσική για να παλέψουν ενάντια στην πανδημία. Βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και τραγουδάνε. Δίνουν «ρυθμό» στην καραντίνα. Μια προσπάθεια να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης που δίνουν.

Απόδειξη για αυτό είναι τα πολλά όμορφα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media που δείχνουν Ιταλούς στα μπαλκόνια, να τραγουδούν και να γεμίζουν με νότες τις άδειες πόλεις και τις ταλαιπωρημένες ζωές τους.

 

 

Οι Ιταλοί, που βρίσκονται σε καραντίνα, ενώνονται σαν έθνος τραγουδώντας τραγούδια αλληλεγγύης από τα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους δίνοντας έτσι «ρυθμό» στην καραντίνα.

Υπάρχουν πλέον πάνω από 17.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στην Ιταλία, με τη χώρα να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 στον κόσμο μετά την Κίνα. Ήδη οι νεκροί στη χώρα ξεπερνούν τους 1000, με τα 60 εκατομμύρια του πληθυσμού της να βρίσκονται υπό αυστηρό περιορισμό.

Οι Ιταλοί, γνωστοί για το μπρίο και τη ζωντάνια τους δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να δώσουν διαφορετικό χρώμα στη ζοφερή τους καθημερινότητα. Τα social media γεμίζουν με παρόμοια βίντεο από όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πάντα φως ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Ο David Allegranti, αρθρογράφος για την εφημερίδα Il Foglio, μοιράστηκε ένα βίντεο μιας συνοικίας της Σιένα, με τους κατοίκους να τραγουδούν ένα τοπικό λαϊκό τραγούδι. «Αυτό το βίντεο αγγίζει», δηλώνει ο ίδιος μέσω της HuffPost. «Την πρώτη φορά που το είδα, άρχισα να κλαίω». Aυτός ο ιός και η καραντίνα θα δείξουν ποιοι πραγματικά είμαστε.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

Quarantined Italians Sing Together Across Empty Streets In Hauntingly Beautiful Video. Ανακτήθηκε από msn.com (Τελευταία προβολή 14/03/2020)

Quarantined Italians are singing and dancing together from their balconies and windows. Ανακτήθηκε από insider.com (Τελευταία προβολή 14/03/2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μαυρέα

Είμαι η Χριστίνα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, Κρήτης. Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Μεγάλες μου αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;