Ψυχοτρονικά προγράμματα- Έλεγχος του νου: Μία επίκαιρη μυστική επιχείρηση

ψυχοτρονικά προγράμματα
Πηγή εικόνας: en.fishki.net

Στο βιβλίο «Ψυχικός Πολεμιστής», ο απερχόμενος ταγματάρχης του Αμερικανικού στρατού, Ντέιβιντ Μόρχαουζ, το 1996, εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με τα ψυχοτρονικά προγράμματα του αμερικανικού στρατού σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, έχοντας πάρει μέρος στο πρόγραμμα «Sunlight». Με τον όρο ψυχοτρονική αναφερόμαστε «στην άμεση συνεργασία και αλληλεσύνδεση του νου με την ύλη». Η CIA προσπαθώντας να προλάβουν μία ενδεχόμενη ψιονική επίθεση από τη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προχώρησαν σε πολυάριθμες μελέτες και πειράματα σχετικά με την ψυχοτρονική τεχνολογία.

Φυσικά, ο όρος ψυχοτρονική είχε επινοηθεί πολύ νωρίτερα από δύο Τσέχους επιστήμονες. Η μελέτη του νου, καθώς και η προσπάθεια κατεύθυνσής του, δυνητικά αποτελεί ένα σπουδαίο και επικίνδυνο όπλο στα χέρια όσων το κατέχουν. Τα ψυχοτρονικά προγράμματα περιελάμβαναν την στρατολόγηση ανθρώπων με ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και την κατάταξή τους βάσει των ικανοτήτων τους. «Ψιονικοί» και «Αδρανιστές» είναι οι δύο πυλώνες των «ψιονικών» και αθόρυβων πολεμιστών. Τα «ψιονικά» όπλα είναι μεταξύ άλλων η εξωαισθητήρια αντίληψη (ESP), η τηλεπάθεια, η παρακολούθηση εξ αποστάσεως, καθώς και η μεταβίβαση σκέψεων.

Οι επιστημονικές απόπειρες της CIA για την ψυχοτρονική, ουκ ολίγες φορές στεγάζονταν στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ το 1952 θεωρείται ίσως η αφετηρία των πειραμάτων, με τη μελέτη γύρω από την έξω αισθητηριακή αντίληψη, για να χρησιμοποιηθεί στον «ψυχικό πόλεμο» και στις κατασκοπευτικές μεθόδους. Στην προσπάθεια των αμερικανών μυστικών να ενισχύσουν τα ψυχοτρονικά προγράμματα, πολλοί «υπηρέτες» της παραψυχολογίας και της ψυχοκινητικής, κλήθηκαν στην εκτέλεση των μελετών. Ο ευρωπαϊκός αντίποδας της CIA, η KGB, συνέχιζε να διεξάγει παρόμοιες μελέτες και να αναπτύσσει όπλα έτοιμα για τον ψιονικό πόλεμο.

Ενώ όλα αυτά τα ευρήματα και οι μαρτυρίες, σχετικά με τα ψυχοτρονικά προγράμματα, φαντάζουν θεωρίες συνομωσίας, τα ΜΜΕ και ιδίως τα social media ασκούν την μεγαλύτερη επίδραση στη σκέψη και τη συνείδηση του σύγχρονου ανθρώπου. Φαίνεται ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του ψιονικού πολέμου είναι ανεπαρκή μπροστά στην ταχύτητα και τη δύναμης της οθόνης. Πλέον, οι ζωές και τα συναισθήματά μας καθορίζονται από την ηλεκτρονική εικόνα. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το αντιληφθούμε αν σκεφτούμε, ότι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάτι είναι δυνατό να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Μέσα στη λαίλαπα της πληροφορίας καιγόμαστε και εμείς παίρνοντας θέση σε ζητήματα που επιτάσσει η λαϊκή κουλτούρα. Δεν σκεφτόμαστε και εύκολα «πολεμάμε» οποιονδήποτε διαφωνεί με τη μάζα. Τα likes και τα views είναι πιο δυνατά από τα βιώματά μας πλέον. Οι άνθρωποι κατάφεραν να ζουν μια παράλληλη ζωή, η οποία προσπαθεί να αφανίσει την πραγματική επιβίωση. Μέσα σε όλα αυτά η φύση αποφασίζει να αποπληρώσει το χρέος μας και εμείς θεατές του μικρόκοσμού μας, νομίζουμε ότι βάζουμε την ανθρώπινη ψυχή πάνω από όλα.


Πηγή:

Ανατριχιαστικό αλλά πραγματικό: Τα προγράμματα CIA και Σοβιετικών για έλεγχο της σκέψης εξ’αποστάσεως” ανακτήθηκε από: https://www.pronews.gr/x-files/518023_ta-psyhotronika-programmata-tis-cia-gia-diavasma-tis-skepsis-exapostaseos-vinteo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Καραπάνου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν, για αυτό και δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Madonna 1958-

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;