Η ψηφοφορία για το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό «Time»

Το περιοδικό «Time», όπως κάθε χρόνο έχει ξεκινήσει  την ψηφοφορία για το πρόσωπο της χρονιάς, του 2017. Να σημειωθεί πως η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η ανακοίνωση για το πρόσωπο της χρονιάς θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου. Το κοινό λοιπόν, ξεκίνησε να ψηφίζει και οι -μέχρι στιγμής- ψήφοι του μπορούν να μας δείξουν πολλά για το τι συμβαίνει γύρω μας.

πρόσωπο της χρονιάς

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, δείχνουν να προηγείται ο Mohammed bin Salman, ο οποίος είναι Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Πρώτος Ανιπρόεδρος της Σαουδικής Αραβίας και ο νεότερος Υπουργός Άμυνας στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η καμπάνια #Metooενώ μετά ακολουθούν ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Colin Kaepernick, οι «The Dreamers», η Carmen Yulín Cruz,  Αμερικανίδα πολιτικός και δήμαρχος του Σαν Χουάν και του Πουέρτο Ρίκο και ο Αμερικανός δικηγόρος, Robert Mueller.

πρόσωπο της χρονιάς
Ο Mohammed bin Salman

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η πολιτικός Hilary Clinton, γεγονός που σημαίνει πως οι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν πως ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πολιτικό και κοινωνικό αμερικανικό «γίγνεσθαι». Αν ο  ρόλος είναι, ή θα γίνει καλός ή κακός, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα.

Λίγο πιο κάτω, ανάμεσα σε πολλούς, ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι Angela Merkel, Kim Jonh Un, Jimmy Kimmel, και Taylor Swift, ενώ αμέσως πιο κάτω συναντάμε τον Donald Trump.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλέπουμε, πως ο κόσμος αποφεύγει να ψηφίσει ως πρόσωπο της χρονιάς μεγάλα και διφορούμενα πολιτικά ονόματα, ή διάσημους καλλιτέχνες και παρουσιαστές της τηλεόρασης. Το ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως σε πρόσωπα, που ίσως ο υπόλοιπος πλανήτης να μη γνωρίζει, γεγονός που ίσως να αποτελεί ένα είδος «πρόσκλησης» από τους Αμερικανούς πολίτες να στρέψουν τα  «φώτα» της διασημότητας και σε άλλες προσωπικότητες.

Ας μη ξεχνάμε, πως για το 2016, πρόσωπο της χρονιάς ψηφίστηκε ο Donald Trump, πράγμα που δεν αποτελούσε κιόλας πολύ μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα, έγινε και ένα ακόμα περιστατικό μεταξύ του ίδιου και του περιοδικού, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως το περιοδικό τον ενημέρωσε πως επιθυμεί να βγει -ξανά- ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2017.

Βλέπουμε μια διαφορά στην επιλογή του κοινού, που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Σίγουρα, η κάθε ψηφοφορία από όπου και αν προέρχεται, δεν αφορά την καθολική κοινωνική γνώμη, μα μπορεί να μας δώσει κάποια δείγματα για ένα κομμάτι της εν μέρει αμερικανικής κοινωνίας.

Πληροφορίες από «TIME»


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μακρή

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;