Το πρώτο ομοφυλοφιλικό φιλί στην ιστορία της Disney

Αν εσύ κι εγώ ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς κόμπλεξ, ταμπού και δήθεν νόρμες, αυτό το άρθρο δε θα είχε γραφτεί ποτέ. Ο λόγος; Γιατί πολύ απλά, ένα τέτοιο γεγονός θα θεωρούνταν δεδομένο. Επειδή λοιπόν, υπάρχει πολύ οπισθοδρόμηση ακόμα εκεί έξω, διαβάζεις αυτά τα λόγια σαν μια viral είδηση. Ναι, η Disney έδειξε ένα φιλί ανάμεσα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι και συγκεκριμένα μεταξύ δύο νεαρών αντρών. Και;

φιλί

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε συνηθίσει κάτι τέτοιο από την εταιρεία της Disney, καθώς επέλεγε σχεδόν πάντα κλασσικές ιστορίες, «υμνώντας» τον έρωτα μέσα από ετερόφυλα ζευγάρια. Αναρωτιέστε πως έδειξε αυτήν τη σκηνή; Σε ένα επεισόδιο λοιπόν, της σειράς κινουμένων σχεδίων «Star VS The Forces Of Evil», λαμβάνει χώρα μια συναυλία, στην οποία βρίσκονται και οι πρωταγωνιστές της σειράς. Ξαφνικά, ακούγεται το τραγούδι «Just Friends» και όλα τα ζευγάρια στο κοινό, αρχίζουν να ανταλλάζουν φιλιά, ανάμεσά τους και ένα ομόφυλο ζευγάρι.

https://www.youtube.com/watch?v=9n5ACBivlcg

Ναι, φυσικά και θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Disney για αυτό της το βήμα, μα δε θα ήταν ιδανικότερο να μην είμαστε στη θέση να σχολιάζουμε ένα δεδομένο γεγονός; Για όλους, όσοι αναρωτιούνται πως και η συγκεκριμένη εταιρεία κινουμένων σχεδίων δεν είχε δείξει κάτι αντίστοιχο εδώ και χρόνια, η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι υπεύθυνοι σίγουρα θα ήξεραν τον σάλο που επρόκειτο να δημιουργηθεί, ειδικά από γονείς που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν πρέπει να βλέπουν τέτοιες εικόνες (!). Μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, πριν μερικά χρόνια αλλά -δυστυχώς- ακόμα και εν έτει 2017, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος συγκαταλέγεται στην LGBTIQ κοινότητα, επηρεασμένος από τα πρότυπα που του προβάλλουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, γίνεται λόγος για τα πρότυπα της τηλεόρασης. Βλέπεις, η παιδεία και η εκπαίδευση κάποιων είναι τόσο «μεγάλη» που θεωρούν λογικό ότι ένας στρέιτ, μπορεί, για παράδειγμα, να γίνει γκέι, εξαιτίας των εξωτερικών ερεθισμάτων που λαμβάνει. Πόσο λυπηρό να σκέφτεται κανείς με τέτοιον τρόπο!

Οποιαδήποτε και αν είναι η σεξουαλική σου προτίμηση, βρες τη σοφία για να καταλάβεις ότι δε σε διαχωρίζει από κάποιο άλλο άτομο, με διαφορετική προτίμηση από τη δική σου. Οποιαδήποτε απορία κι αν έχει ο πεντάχρονος γιος σου, βλέποντας το παραπάνω επεισόδιο της σειράς, μην την προσπεράσεις, απλά για να αποφύγεις τα δύσκολα, απλώς γιατί δε ξέρεις ποιο είναι το σωστό που πρέπει να πεις σαν γονιός. Τα παιδιά χρειάζονται μπόλικη αλήθεια και αγάπη για να διαμορφώσουν έναν σωστό και ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Στην παρακάτω ερώτηση λοιπόν, του παιδιού σου: «γιατί φιλιούνται δύο άντρες, μαμά;», η καλύτερη απάντηση είναι ετούτη: «γιατί αγαπιούνται»!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μακρή

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;