Οι επίκαιροι preppers μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού

Οι επίκαιροι preppers μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού
Πηγή εικόνας: Business Insider

«Ο prepper είναι ένα άτομο που παίρνει μέτρα εκ των προτέρων για να διασφαλίσει την οικονομική, φυσική και συναισθηματική καλή διαβίωση της οικογένειάς του σε δύσκολους καιρούς», ισχυρίζεται η Jane που ίδρυσε ένα prepper group στο Reddit με το όνομα “PandemicPreps” και το οποίο διαθέτει πέντε χιλιάδες μέλη.

Σήμερα βιώνοντας μία πρωτοφανή για τον σύγχρονο κόσμο κρίση, αυτή της πανδημίας του COVID-19, η ικανότητα των πολιτών για αυτοεξυπηρέτηση και αυτάρκεια γίνεται επιτακτικότερη.

Το prepping στον πυρήνα του αφορά στην αυτάρκεια. Γι’ αυτό το λόγο οι preppers πρέπει να κατέχουν γνώσεις και δεξιότητες που τους εξασφαλίζουν την αυτοεξυπηρέτηση των αναγκών τους, καθώς και την ανεξάρτητη επιβίωσή τους. Έτσι, οι preppers μαθαίνουν να αποθηκεύουν τροφή και να αποταμιεύουν πόσιμο νερό. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν διάφορες τεχνικές καλλιέργειας και τη χρησιμότητα πολλών βοτάνων. Παράλληλα, μελετούν θεραπείες πάνω σε απλά νοσήματα. Ακόμη, οι preppers προετοιμάζονται για τις συνθήκες που θα χρειάζεται να κυνηγούν για την τροφή τους. Η μαγειρική, ως ένα απαραίτητο στοιχείο επιβίωσης, αποτελεί ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα των preppers.

Οι preppers και το κίνημά τους δεν είναι μία ομάδα φοβισμένων ανθρώπων. Αντίθετα, πρόκειται για πολίτες έτοιμους σε οποιαδήποτε ακραία συνθήκη ζωής. Οι preppers ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ο αριθμός τους γνώρισε αύξηση στην Αμερική, ιδιαίτερα μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πέρα από οργανωμένες ομάδες prepper, υπάρχουν βιβλία, ραδιοφωνική σταθμοί καθώς και preppers που δραστηριοποιούνται στο youtube.
Απ’ ότι φαίνεται, η εξάπλωση μιας κρίσης και οι έκτακτες ανάγκες που αυτή δημιουργεί είναι πιο κοντά μας από ποτέ. Σύμφωνα με την Αμερικανικό Κέντρο ελέγχου επιδημιών (CDC) προτείνει κάθε σπίτι να διαθέτει ένα γαλόνι νερού για κάθε άτομο και προμήθειες φαγητού για τρεις μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το prepping δεν έχει να κάνει με την αποθήκευση τροφίμων, αλλά επικεντρώνεται στην εκμάθηση της σωστής διαχείρισης των κρίσεων. Οι preppers μπορούν να αξιολογήσουν σωστά μία κρίση και να φροντίσουν για τη εξυγίανση της τρωτότητας ενός συστήματος. Ορίζουν ορθά τις ανάγκες της κοινωνίας και έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν αποτελεσματικά μέλη της κοινωνίας ως προς τον τρόπο ενδυνάμωσης των μέσων επιβίωσής τους.

Οι δυσκολίες που βιώνουμε εν μέσω της καραντίνας για τον κορωνοϊό αλλά και οποιαδήποτε προσωπική κρίση είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για αυτάρκεια, ψυχική και σωματική. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και οχυρωμένοι απέναντι σε ενδεχόμενες κρίσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο διώχνοντας τον φόβο και δίνοντας χώρο στα όνειρα μιας ολοκληρωμένης διαβίωσης φιλικής προς το περιβάλλον.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

«Preppers», το κίνημα της αυτάρκειας». Ανακτήθηκε από: www.kathimerini.gr

«What ‘Preppers’ Can Teach Us About Dealing With the Coronavirus Outbreak». Ανακτήθηκε από: time.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Καραπάνου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν, για αυτό και δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Madonna 1958-

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;