Νέα τάση στην Ιαπωνία: Τα “άφυλα” αγόρια

Σε μία κοινωνία όπου οι γυναίκες και οι άντρες ακολουθούν τα συντηρητικά πρότυπα που επιβάλλει η χώρα, μία νέα τάση έκανε την εμφάνιση της. Μία νέα κοινωνική ομάδα, οι λεγόμενοι ”genderless danshi” αψηφούν τα πρότυπα και τα στερεότυπα και δημιουργούν μία δική τους μόδα. Σε αυτήν την κοινωνική ομάδα ανήκει ο Toman Sasaki , μοντέλο και ποπ τραγουδιστής στην Ιαπωνία ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στα social media και εμφανίζεται σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα.

Νεαροί έφηβοι , οι οποίοι φροντίζουν την εμφάνιση τους στο έπακρον φτιάχνοντας τα νύχια τους , φορώντας γόβες ,  make up και φτιάχνοντας τα μαλλιά τους αποτελούν την νέα τάση στην Ιαπωνία. Τα παιδιά αυτά ωστόσο δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως θηλυπρεπείς αλλά ως «άφυλους». Θέλουν να ξεφύγουν από τα αντρικά πρότυπα που κυριαρχούν στην εποχή μας και να βρουν τρόπους να εκφραστούν καθώς όπως λένε οι γυναίκες μέσω της εμφάνισης τους εκφράζουν με διάφορους τρόπους τον εαυτό τους γιατί όχι και οι άντρες;

Mία κοινωνία όπου το unisex κυριαρχεί σίγουρα θα κάνει την διαφορά. Σύμφωνα με τον Sasaki ο οποίος υποστηρίζει αυτό το τρεντ , στην καρδιά του νιώθει άντρας παρόλο που ντύνεται με μικροσκοπικά τζιν , τοπάκια και με την τελευταία λέξη της μόδας.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να διαλέγουν όποιο στυλ τους ταιριάζει, είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα.»

Στις προηγούμενες γενιές οι γυναίκες ζήλευαν τους άντρες γιατί μπορούσαν να δουλέψουν κι να κάνουν ότι ήθελαν στην δικιά μας γενιά οι άντρες ζηλεύουν τις γυναίκες γιατί μπορούν να εκφραστούν μέσω της μόδας. Οι άντρες δεν έχουν μία δικιά τους σφαίρα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους τον χαρακτήρα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=5_pJCQ9QTgU

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα εδώ , είμαι 19 χρονών σπουδάζω στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ..Αδυναμία μου το τραγούδι και το γράψιμο ..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG