Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν γραμματόσημα «LGBTQI+ We support you»

γραμματόσημα
Πηγή εικόνας: lifo.gr

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) κυκλοφόρησαν τα πρώτα γραμματόσημα ενάντια στην ομοφοβία, σε μία προσπάθεια να δηλώσουν την δική τους στήριξη στη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα. Στόχος και επιθυμία είναι μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις, φόβο και μίσος, όπου η ορατότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός θα συμβαδίζουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Στήριξη των Ελληνικών Ταχαυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στη διαφορετικότητα, την αποδοχή, στα ίσα δικαιώματα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) δηλώνουν με αυτό τον τρόπο τη δική τους στήριξή στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, στα ίσα δικαιώματα, σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη. Τα ΕΛ.ΤΑ. κυκλοφορούν τα πρώτα γραμματόσημα «LGBTQI+ We support you», συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Με το να αξιοποιήσουν τη δύναμη του γραμματοσήμου, που, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και σπουδαίο μέσο διάδοσης σύγχρονων κοινωνικών μηνυμάτων, τα ΕΛ.ΤΑ. συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η ειδική έκδοση «LGBTQI+ We support you» περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς 4 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί από το e-shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), αλλά και από τα ταχυδρομικά καταστήματα του δικτύου.

«Μία συντονισμένη προσπάθεια να αναδείξουμε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα ελληνικά γραμματόσημα».

Για το συγκεκριμένο θέμα της κυκλοφορίας των νέων γραμματόσημων, ο διευθυντής Φιλοτελισμού και Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛ.ΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης, δήλωσε αποκλειστικά στη LiFO. «Τους τελευταίους μήνες, ως Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναδείξουμε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα ελληνικά γραμματόσημα. Έτσι, σχεδιάσαμε γραμματόσημα ενάντια στο bullying και αναδείξαμε το κίνημα #Metoo».

«Tώρα ενώνουμε, για πρώτη φορά, τη φωνή μας με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και κυκλοφορούμε 4 αυτοκόλλητα προσωπικά γραμματόσημα που δηλώνουν τη στήριξή μας στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη. Σας καλούμε να επιλέξετε αυτά τα γραμματόσημα για την αποστολή της αλληλογραφίας σας ώστε να διαδώσουμε μαζί, σε όλον τον κόσμο, αυτό το ηχηρό μήνυμα», καταλήγει.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δηλώνουν και αυτά με τη σειρά τους  τη βαθύτατη στήριξή τους στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, στα ίσα δικαιώματα, σε μία κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

«LGBTQI+ We support you»: Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα ενάντια στην ομοφοβία. Ανακτήθηκε από https://www.lifo.gr/lgbtqi/lgbtqi-we-support-you-ta-prota-ellinika-grammatosima-enantia-stin-omofobia?fbclid=IwAR13nUyVsJQhepsdnfTVJ7rdYtvrZ2dKnL8BH9JBBWdb2VN9140ssHkzpf8 (Τελευταία προβολή 11/06/2021)

Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν γραμματόσημα «LGBTQI+ we support you». Ανακτήθηκε από https://www.iefimerida.gr/ellada/ta-elta-kykloforoyn-grammatosima-lgbtqiwe-support-you (Τελευταία προβολή 11/06/2021)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μαυρέα

Είμαι η Χριστίνα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, Κρήτης. Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Μεγάλες μου αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;