Κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός η Αθήνα για το 2017

Μια σπουδαία διάκριση σημείωσε η Ελλάδα και, συγκεκριμένα, η Αθήνα στο πλαίσιο των Leading Culture Destination Awards. Η πρωτεύουσα της χώρας μας βραβεύτηκε ως η πόλη με τη μεγαλύτερη δυναμική σαν πολιτιστικός προορισμός για το 2017.

πολιτιστικός προορισμός

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. 

«Οι καλλιτέχνες της Αθήνας, η πολιτιστική υποδομή της, ο διάλογος με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα και η εντυπωσιακή της δυναμική φέτος στον τουρισμό, δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για μια πορεία ανάκαμψης της πόλης και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της. Στηρίζουμε επιλογές και συνεργασίες, που φέρνουν στην Αθήνα βραβεία και διακρίσεις. Η πόλη μας είναι ελκυστική, ασφαλής,  ανοικτή στην πρωτοπορία, έτοιμη να αναλάβει και νέες, μεγάλες διοργανώσεις – όπως η documenta 14. Άλλωστε, έχουμε μπροστά μας την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου από τον Απρίλιο του 2018 και για ένα χρόνο, μια μεγάλη διάκριση από την UNESCO».

Αυτές ήταν οι βασικές δηλώσεις του δημάρχου Αθηνών μετά την παραλαβή της σπουδαίας διάκρισης για την πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάδειξη της πόλης και του δήμου της Αθήνας ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός για το 2017 βασίστηκε σε ένα σημαντικό παράγοντα. Η πρωτεύουσα της χώρας πέτυχε παρά τη μόνιμη περίοδο κρίσης, στην οποία υπόκειται, να στηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό μέσα από μια σειρά στρατηγικών επιλογών. Η διοργάνωση της documenta 14, που αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, καθώς και η εγκαινίαση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μέσω αυτών, η Αθήνα εξελίχθηκε τη φετινή χρονιά σε ισχυρό πόλο προαγωγής του πολιτισμού και των τεχνών.

Να αναφέρουμε, πως μέχρι το τέλος του 2017 ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα θα έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια. Στοιχείο, που καθιστά τη βράβευση της πόλης ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός, ακόμη πιο σημαντική.

Τα Leading Culture Destinations Awards υφίστανται ως θεσμός από το 2014 με πληθώρα μουσείων, αρχιτεκτόνων, εκθέσεων και πόλεων να έχουν βραβευθεί. Πέραν της Αθήνας, μεταξύ των φετινών διακριθέντων βρέθηκαν και δύο σπουδαία μουσεία του Λονδίνου, το Βρετανικό και το Design Museum.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Κουτσοχρήστος

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014. Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;