Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου είναι η Ελληνοκύπρια, Άντρια Ζαφειράκου

Η Ελληνοκύπρια, Άντρια Ζαφειράκου, ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη δασκάλα του κόσμου, κερδίζοντας, μάλιστα, 1 εκατομμύριο δολάρια. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ντουμπάι, για λογαριασμό του «Global Teacher Prize».

Η Άντρια Ζαφειράκου, είναι μια δασκάλα καλλιτεχνικών και υφασμάτων, στο σχολείο Alperton, στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Επίσης, είναι η πρώτη Αγγλίδα δασκάλα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, με την Άντρια, να δηλώνει πως δεν πιστεύει πως είναι η ίδια η νικήτρια, κάτι που φαίνεται απολύτως λογικό, καθώς κέρδισε ανάμεσα σε τριάντα χιλιάδες υποψήφιους σε όλον τον κόσμο.

Υποστηρίζοντας τον κλάδο της, αναφέρει πως θα ήταν καλό να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στη «δύναμη της Τέχνης», καθώς κατά την ίδια, τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν μέσω της καλλιτεχνικής ενασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο σχολείο, κατά το οποίο διδάσκει η Άντρια, ανήκει σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι μαθητές προέρχονται από πολλές χώρες του κόσμου, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη αξία που έχει η εκπαιδευτική εργασία της Άντρια.

Βλέποντας τη διαφορετικότητα ως μοναδικότητα, η συγκεκριμένη δασκάλα κατάφερε να ασχοληθεί με τη διαφορετική ομιλούντα γλώσσα κάθε μαθητή, με την κάθε μοναδική του κουλτούρα.

Μάλιστα, η Άντρια ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των μαθητών της και εκτός του σχολικού ωραρίου, οργανώνοντας επιπλέον μαθήματα στο σχολείο, κατά τα οποία τα παιδιά θα μπορούσαν να διαβάζουν τα μαθήματά τους, καθώς πολλά από αυτά δυσκολεύονται να βρουν ένα ήρεμο χώρο για να διαβάζουν στο σπίτι τους.

Είναι αξιοθαύμαστη η ενασχόληση αυτής της γυναίκας με την εκπαίδευση και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο, η ίδια, αντιμετωπίζει την παιδεία. Η μεγαλύτερη παρουσία δασκάλων σαν την Άντρια, θα ήταν ένα τεράστιο όφελος για όλους μας. Η μαθητική ηλικία χαρακτηρίζεται ως η πιο ευαίσθητη του ανθρώπου, αφού κατά την περίοδο αυτή, τα πάντα «υπογραμμίζονται» στο πνεύμα πιο εύκολα από κάθε άλλη ηλικία.

Χρειαζόμαστε γυναίκες σαν την Άντρια, χρειαζόμαστε δασκάλες που γνωρίζουν να παράγουν εκπαιδευτικό έργο, κυρίως μέσω της διαφορετικότητας και όχι μόνο μέσω της ομοιογένειας. Άλλωστε, δεν υπάρχει κακοί μαθητές, αλλά δάσκαλοι που δεν επικεντρώνονται στη μοναδικότητα κάθε παιδιού.

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Chiaroscuro: Όταν το σκοτάδι αγκαλιάζει το φως

Γνωριμία με την τεχνική του chiaroscuro Μία τεχνική που απασχόλησε πλήθος καλλιτεχνών ανά τους αιώνες,…

Πολιτισμός

Το ναυάγιο της Φαλκονέρας

Ήταν λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου όταν από τη νησίδα Φαλκονέρα…

Πολιτισμός

Τα πιο όμορφα και σημαντικά αρχαία κοσμήματα

Κοσμήματα: φορείς δύναμης, ιερότητας, κοινωνικού κύρους και προσωπικής ταυτότητας. Ένα παράθυρο στο παρελθόν και φορείς…

Πολιτισμός

Ινφλουένσερς χωρίς παρεμφερές πτυχίο: τέλος στην Κίνα

Τι άλλαξε στην κινεζική ρύθμιση για τους ινφλουένσερς και γιατί Τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2025 θεσπίστηκε νέος…

Πολιτισμός

Micro-living: ένας νέος τρόπος ζωής

Το micro-living και τα micro-apartments είναι όροι που μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.…

Πολιτισμός

Παγκόσμια μείωση στην ελευθερία του διαδικτύου

Και φέτος η παγκόσμια ελευθερία του διαδικτύου συνεχίζει να ακολουθεί μια καθοδική πορεία. Ένα εργαλείο…

Πολιτισμός

Οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου

Ιστορικά υπήρξαν πολλές αυτοκρατορίες. Ποιες από αυτές όμως ήταν οι μεγαλύτερες; Και πως μπορούμε να…