Εθισμένοι στη ψηφιακή κοινωνία

SHARE

 

MAXMAG

Από τις αρχές 2000 μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει αυξηθεί ραγδαία αναστατώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ανθρωπότητα, κάνοντας την σιγά σιγά έρμαιο του διαδικτύου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία είναι η κυριαρχία της τεχνολογίας στις ζωές των ανθρώπων, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να ζουν! Το “οξυγόνο” τους είναι το διαδίκτυο, η “τροφή” τους, οι ηλεκτρονικές συσκευές. Με το πέρασμα του χρόνου ο άνθρωπος χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα , με τα αληθινά προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα του , “εθίζεται” στο πιο σκληρό ναρκωτικό , τον ψηφιακό κόσμο.ψηφιακή κοινωνία

Όπου και να κοιτάξεις την ίδια εικόνα θα συναντήσεις , πάντα εκεί προσκολλημένοι χαζεύοντας μία οθόνη με τις ώρες. Κάποτε ήταν αλλιώς, χαιρόντουσαν την επαφή με τον κόσμο, πιο ζωντανοί! Τώρα όμως απλά αναπνέουν. Αυτή είναι πλέον η κοινωνία του 21ου αιώνα , ζει για να βρίσκεται ”OnLine” και είναι ”OnLine” για να ζει.

Οι μικρότεροι σε ηλικία ,δεν ξέρουν  πως είναι ο κόσμος μας χωρίς αυτό. Πλέον η διασκέδαση τους  βασίζεται στους γλυκούς καρπούς που προσφέρει η τεχνολογία καθώς προτιμούν να περάσουν ατελείωτες ώρες στο Facebook παρά να βγουν μια βόλτα με την παρέα τους. Όσοι δεν ενσωματώνονται στη ψηφιακή κοινωνία απομονώνονται από τους υπόλοιπους.tr

Advertisement

Ο λόγος που το φαινόμενο αυτό κρίνεται τόσο ανησυχητικό είναι διότι μόνο ως “αρρώστια” μπορεί να χαρακτηριστεί ο εθισμός αυτός. Οι συνέπειες στο μέλλον θα γίνουν όλο και πιο εμφανείς , ο άνθρωπος θα αποξενωθεί από την κοινωνία! Θα γίνει ένα μοναχικό ον, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι καταδικασμένες .Ο πολιτισμός μας θα καταστραφεί δεν θα έχει καμία αξία σε μία πια ψηφιακή κοινωνία. Το άτομο ως άτομο, χάνει την ταυτότητα του ξεχνάει τις ρίζες του, χάνεται σε έναν καινούριο κόσμο. Ένας κόσμος φτιαγμένος για όσους δεν αποδέχονται τον πραγματικό κόσμο , γεμάτος από ψέματα. Τα προβλήματα που προκαλεί ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι περισσότερα για την κοινωνία παρά για το άτομο ως άτομο.

Λύση δεν είναι η απάθεια και η απραξία , αλλά η τοποθέτηση ορίων , η ενημέρωση. Το άτομο πρέπει να συνειδητοποιήσει το εύρος του προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει και να δράσει προς όφελος της κοινωνίας.

https://www.youtube.com/watch?v=LGU8yjjJXD8

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα εδώ , είμαι 19 χρονών σπουδάζω στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ..Αδυναμία μου το τραγούδι και το γράψιμο ..

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG