Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας: βοήθησε κι εσύ!

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) μας καλεί να συμβάλουμε στο τόσο σημαντικό έργο της, που δεν είναι άλλο από τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Δεν είναι ακόμα περιττό να πούμε πόσο σημαντικό είναι αν ο καθένας από εμάς βοηθήσει με ό,τι μπορεί και για όσο μπορεί σε διάφορες κοινωνικές ανάγκες. Αυτή τη φορά λοιπόν, θα μιλήσουμε για εθελοντές κτηνίατρους, που μοναδικό τους κίνητρο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τη ζωή των ζώων.

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι σωματείο που ασχολείται με την παροχή κτηνιατρικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα. Τα μέλη αποτελούν ιδιώτες κτηνίατροι καθώς και τελειόφοιτοι φοιτητές Κτηνιατρικών Σχολών και στο σύνολο ξεπερνούν τα 400 άτομα. Σε κάθε αποστολή στειρώνουμε, εμβολιάζουμε και τοποθετούμε microchip σε αδέσποτα ζώα του Δήμου που μας προσκάλεσε.

Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι και σήμερα, έχει φροντίσει σχεδόν 3.000 αδέσποτα ζώα σε πάνω από 40 αποστολές, στις οποίες περιλαμβάνονται περιοχές όπου δεν υπήρξε ποτέ ξανά κτηνιατρική περίθαλψη. Πέρα από τις αποστολές, η ομάδα παρέχει φροντίδα σε ζώα αστέγων, σε ζώα των Παιδικών Χωριών SOS, στα ζώα του Εθνικού Κήπου καθώς και εκπαιδευτικό υλικό σε μαθητές και πολίτες που ασχολούνται ενεργά με τη φιλοζωία.

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της ομάδας είναι η μείωση των αδέσποτων ζώων της χώρας μέσω των στειρώσεων, η ενίσχυση της βάσης δεδομένων των Δήμων για το πόσα και ποια αδέσποτα ζώα είναι στη δικαιοδοσία τους μέσω της τοποθέτησης microchip, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσω των αντιλυσσικών εμβολιασμών και φυσικά η ενημέρωση του κοινού σε θέματα φιλοζωίας.

Βοηθήστε και εσείς με τη δωρεά σας ώστε και τα αδέσποτα ζώα να έχουν την φροντίδα που τους αξίζει. Δωρίζοντας 20€ καλύπτετε την αγορά αναλώσιμων υλικών για να μπορέσουν να προσφέρουν φροντίδα σε ένα αδέσποτο ζώο, αλλά κάθε ποσό είναι χρήσιμο και ενισχύει σημαντικά τον σκοπό τους.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες -και όχι μόνο-, η ανάγκη για βοήθεια σε μια τέτοια προσπάθεια είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όσον αφορά, τους «γνωστούς» -πια- κακοπροαίρετους, που πρώτη τους αντίδραση απέναντι σ’ αυτό το κάλεσμα ίσως να είναι το γνωστό : «μα, εδώ πεινούν άνθρωποι και εμείς θα κοιτάξουμε τα ζώα;», η μόνη απάντηση είναι πως δεν γίνονται διακρίσεις στην προσφορά αγάπης και βοήθειας. Σ’ αυτή την περίπτωση, μιλάμε γα τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζώα. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις διαφορετικών αναγκών που σίγουρα θα χρήζουν κι εκείνες άμεσης βοήθειας. Προσέφερε κι εσύ, όπου μπορείς, όποτε μπορείς και όσο μπορείς!

Πληροφορίες από Give and Fund


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μακρή

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;